Apr 16

În timp ce în România sunt câteva milioane de pensionari care au pensii lunare cuprinse între 300 şi 1000 de lei, ceea ce cu mari şi dramatice sacrificii abia le asigură existenţa zilei de mâine, 8 parlamentari botoşăneni au semnat pentru susţinerea unui proiect de lege prin care parlamentarii să beneficieze pe lângă pensia de drept şi de pensii speciale.
N-au semnat pentru susţinerea proiectului senatorul PSD Doina Federovici şi senatorul PNL Cornel Popescu, deputaţii Cristian Roman şi Costel Şoptică, cărora merită să le mulţumim că au făcut cinste judeţului.
În schimb, cohorta de infractori, fraudatori de fonduri publice şi de neruşinaţi au semnat pentru pensii nesimţite fără a ţine cont că milioane de români muncesc în condiţii extrem de grele, uneori inumane, pentru a alimenta fondul de pensie ca să asigure nbrua de pensie lunară celor deja pensionaţi.
Senatorul UNPR Şerban Mihăilescu cunoscut mai bine sub numele de Miky Şpagă, condamnat deja cu suspendare şi cu alte dosare în curs de soluţionare, cu o stare materială şi financiară ce i-ar asigura un trai îmbelşugat câteva secole de acum înainte vrea o pensie specială care la vechimea sa de parlamentar urcă binişor spre 10 mii de lei lunar.
Senatorul PNL Viorel Grigoraş, cel care estre cercetat penal pentru fraudarea Casei Judeţene de Pensii Botoşani cu suma de 7,6 miliarde lei vechi prin decontarea fictivă a cupoanelor de transport gratuit pentru pensionari, vrea şi el pensie specială. Omul a adunat, mai cu pumnul, mai cu fraudarea banilor publici o avere care-i poate asigura un trai dulce întregii familii cât n-au ei ani de viaţă.
Deputatul PNL Verginel Gireadă, condamnat cu suspendare şi cu alte câteva dosare pe rolul instanţelor de judecată suspendate deocamdată datorită imunităţii parlamentare, vrea şi el pensie specială. Cât a fost primarul comunei Mihai Eminescu a jumulit la greu bugetul comunei, sporindu-şi averea familiei. Mai are infractorul Gireadă mari suprafeţe de teren obţinute în condiţii neelucidate de la moştenitorul unui boier. Recent şi procurorii DNA au început să investigheze fraudarea de fonduri publice în perioada cât a fost primar. Dar grosul afacerilor sale încă n-au fost date la iveală. N-o să vă vină a crede când veţi afla cum a fraudat legea fostul primar ajuns deputat liberal şi aspirant la o pensie special de nesimţită.
Eticul şi moralul social-democrat Andrei Dolineaschi, domn’ profesor de filozofie, a semnat cu ambele mâini ca să-şi rotunjească substanţial veniturile la bătrâneţe, uitând subit de doctrina socialistă în slujba căreia s-a pus pentru a se face util cetăţeanului de rând. Sunt convins că atunci când şi-a pus semnătura pe proiectul de lege l-a durut funduleţul de viaţa mizeră a celor care l-au votat. Poate o fi scăpat şi-o lacrimă în stil caţavencian, că doar îi intelectual subţire.
Marea umanistă Tamara Ciofu, deputat PSD, cea care vinde cucuri guguştiucilor din presa locală cu isprăvile sale de parlamentar lipsite de fond, vrea şi ea pensie specială. Ca medic, Ciofu a primit şi va mai primi mită ca să-şi facă datoria. Dar de la mita pacientului la mita din banii publici mi se pare de acum un act de o gravă nesimţire politică.
Gâsculiţa de Zahoreni, cea care a penit Loteria Română în favoarea familiei Voiculescu şi care a fraudat Fiscul, nefiscalizând aparatele de jocuri de noroc ale grecilor, aspiră şi ea la o nesimţită pensie. Deputata PP-DD Liliana Micu, căci despre ea este vorba, este căsătorită cu un om de afaceri, are o avere colosală pe malul Mării Negre pe care nici de acum în 500 de ani n-o poate cheltui. Dar nu degeaba se spune că lăcomia strică omenia. Micu  este un caz special. Ea n-a avut omenie ca să şi-o piardă, în schimb dispune de un exces de nesimţire politică.
Am lăsat-o penultima pe Roxana Anuşcă Ţurcanu, deputat PNL. Obişnuită că-şi satisfacă orice dorinţă oricât de costisitoare ar fi fost ea, de când Florin Ţurcanu a redevenit ce-a fost, adică cioban la oile tătucului, biata femeie trece prin stări de şoc psihic aşa cum trece şi Oana Mizil ştiindu-şi amantul după gratii şi cu riscul ca întreaga avere a lui Vanghelie să-i scape printre degete în favoarea Fiscului.
Dar de ce să muncim noi pe rupte ca să asigurăm pensii speciale acestor târfuliţe politice? Ar fi drept? Nu-i drept!
Şi l-am lăsat lşa urmă pe deputatul PSD Mihai Baltă. Ce caută omul acesta în gaşca nesimţiţilor politici dornici de pensie specială nu găsesc nicio explicaţie raţională. A adunat omul o avere că nici dacă feciorul său Răzvan, considerat „Regele discotecilor”, ar ţine-o tot într-o distracţie vreme de 100 de ani, tot n-ar reuşi s-o risipească.
Dacă patru parlamentari ne-au făcut cinste, alţi opt ne-au făcut de râs. Eu de un singur lucru sunt sigur. Nici un amărât cu pensie de 300 sau 1000 nde lei nu va protesta public la gestul de nesimţire al celor opt aleşi. Se vor consola că nu dau banii de la ei. Aşa este, nu dau de la ei, dau din a celor ce li se cuvin copiilor lor care acum muncesc.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “8 parlamentari botoşăneni vor pensii nesimţite”

  1. 1. Alexandru Says:

    Oare chiar nu putem uza si noi, populatia, de o ofensiva stradala dar si constitutionala impotriva acestui Parlament de infractori ce au distrus Romania timp de 25 de ani ?! Am putea uza prin niste catalizatori puternici din randul intelectualitatii folosindu-ne de Legea 189/1999 privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni. Asteptam intelectualitatea de buna credinta, daca mai exista, sa dea tonul miscarilor stradale si a unei initiative legislative cetatenesti care sa puna capat acestui comportament aberant al tembelei clase politice.

  2. 2. Catalin Says:

    Pai ne spun ca generatia de 40 de ani nu va mai beneficia de pensie. Ei care au huzurit si sub comunisti – Balta &Co- si dupa ’90 tot lor isi baga in buzunar. Normal ca nu o sa avem pensii. Statul, in loc saadministreze banii, ii baga in buzunarul aplaudacilor politici. Sa nu se uite faptul caparlamentarii sunt si membrii in AGA si CA-urile firmelor de Stat si au venituri imense. Sa nu se planga cu indemnizatia. Si de ce un condamnat poate ocupa o functie reprezentativa in. Stat? E mai presus de lege el, sau partidul care l-a propus???

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia