Apr 26

Gheorghe Sorescu, actualul preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Botoşani, dezmierdat de către apropiaţi „Ghiorghiţă”, de când este şeful suprem a început să pună piciorul în prag.
Astfel, cu ceva timp în urmă, Neculai Gheorghincă şi Ady Petruşcă, ambii directori adjuncţi la societatea Nova Apaserv, solicitau o majorare de salariu pe motiv că munca lor nu este plătită la nivelul efortului depus. N-am habar ce efort depun cei doi, poate odată pe lună la casierie să-şi ridice leafa de aproape o sută milioane lei vechi, dar când am luat act de dorinţa lor am considerat solicitarea ca o dovadă de nesimţire faţă de cetăţenii acestui judeţ.
Orice majorare de salariu la această societate înseamnă şi o viitoare majorare a preţului apei, că banii de salarii din preţul apei îşi trag seva.
Conştient ce ar însemna să deschidă cutia Pandorei cu astfel de majorări de preţ şi ce consecinţe ar avea asupra consumatorului, preşedintele Gheorghe Sorescu a pus piciorul în prag şi a declarat ferm că societatea nu are resursele necesare să susţină o astfel de majorare. Dacă în locul său ar fi fost Ţâbuleac sau Ţurcanu, cei doi directori şi-ar fi burduşit buzunarele cu bani din salarii majorate.
A mai lansat preşedintele Sorescu ideea de a stimula medicii care vin în Spitalul judeţean Botoşani prin a le plăti chiria din fondurile Consiliului judeţean. Iar chiria lunară a apreciat-o la 400 – 500 lei lunar. Ideea este bună, numai că ea trebuie să-i vizeze cu adevărat pe medicii de care oraşul Botoşani şi judeţul are nevoie şi nu să se transforme această facilitate într-un mişmaş al cuiva de prin Spital sau CJ, că sunt unii cărora le merge repede mintea când se iveşte ocazia de a părădui banii publici.
Iar dacă tot este pus preşedintele Sorescu pe rezolvat problemele adevărate cu care ne confruntăm noi, cetăţenii de rând, să facă bine şi să-l ia în vizor şi pe şeful Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, inginerul Sorin Clim.
Omul acesta are o ascensiune profesională presărată cu suspiciuni de jumulire a fondurilor publice. Cât a fost viceprimar la Dorohoi a supervizat construcţia de case pentru sinistraţi de pe urma inundaţiilor din vara lui 2010 şi se spunea atunci că din această calitate a jecmănit materiale de construcţie, ajutoare pentru sinistraţi şi tot ce a mai putut fi dijmuit.
Florin Ţurcanu l-a adus şef la DJDR ca om de încredere al său. Când fosta şefă a DHDP, inginera Geanina Pintilie a câştigat procesul cu CJ şi urma a fi repusă pe postul ocupat între timp de Sorin Clim, Ţurcanu a îmbrobodit-o pe aceasta să accepte orice altă funcţie numai să renunţe la şefia de la DJDP.
Prin această direcţie se consumă mulţi bani din fondurile CJ atât pentru întreţineri cât şi modernizări de drumuri judeţene iar calitatea execuţiei este îndoielnică, între firmele care execută lucrările şi Clim fiind o bună colaborare şi înţelegere, stare de lucruri pe care preşedintele Sorescu ar face bine s-o strice prin a-i găsi lui Clim şi alte munci decât cea de şef că n-a fost născut să fie în viaţă liberal-şef.
Şi la Protecţia Copilului preşedintele Sorescu ar trebui să-şi manifeste curiozitatea cum se cheltuiesc anumiţi bani pe achiziţiile publice că şi în această instituţie foşăie ştabi liberali puşi de Florin Ţurcanu cu un scop bine urmărit. O aerisire în rândul şefilor ar fi binevenită la vârful acestei instituţii.
Dar, aşa cum spuneam, Sorescu este un bun profesionist în domeniul finanţelor şi abia s-a aşezat pe scaunul de şef al CJ. Până la alegerile din vara anului viitor are timp să-şi lege numele de ceva bun făcut în interesul comunităţii botoşănene, de exemplu eliminarea din funcţie a şefilor corupţi sau înnărăviţi să se înfrupte copios din banii publici.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia