May 05

N-am să-i pot înţelege niciodată pe ieşeni, mai ales că se pretind stegarii culturii şi spiritualităţii moldoveneşti, că au acceptat să fie conduşi vreme de 25 de ani de către doi botoşăneni care au ştiut cum să-i facă mieluşei şi să-i exploateze din toate punctele de vedere, inclusiv sexual.
Mă refer aici la Constantin Simirad, născut în Coţuşca noastră, ales primar al Iaşului în 1992 şi a stat în funcţie până în 2003 când a fost înlocuit de către dorohoianul Gheorghe Nichita. Dorohoianul s-a ridicat repede în PSD, înscriindu-şi numele printre primii baroni locali. Ajuns vicepreşedinte al PSD cu responsabilitate pe întreaga Moldovă, Nichita a fost cel care din ordinul lui Geoană i-a mazilit din funcţia de preşedinte PSD la nivel de judeţ pe Constantin Conţac la Botoşani şi pe preşedintele PSD Suceava. Apoi a trecut alături de Victor Ponta şi a fost recunoscut baron local fruntaş al PSD, motiv pentru care Ponta s-a simţit obligat să participe la nunta fiicei lui Nichita, aducându-l şi pe şeful baronilor locali Liviu Dragnea.
Nichita, un anonim subinginer pe la societatea de aprovizionare cu apă a Iaşului, un fel de fost RAJ „APA” de pe la Botoşani, s-a ridicat repede în vârful ierarhiei speculând slăbiciunile ieşenilor, cea mai mare slăbiciune fiind lipsa darului muncii şi comoditatea de a trăi în sărăcie.
Dar să trecem în revistă trăsăturile sale definitorii:
- carierist politic ceea ce i-a asigurat accesul spre vârful puterii
- imoral în familie: şi-a înşelat nevasta, a divorţat de ea şi şi-a luat amantă tânără
- ca primar a distrus spaţiile verzi ale Iaşului şi mai ales a tăiat teii care dădeau Iaşului o atmosferă parfumată şi plină de nostalgii alimentate de istoria locului: a plantat pitici japonezi:
- a devenit încrezut, afişează superioritate faţă de cei din jur, manifestări menite să-i acopere incompetenţa;
- s-a asociat cu lumea interlopă a Iaşului şi este suspectat de acte de corupţie şi luare de mită, fosta soţie declarând că ar avea într-un cont secret peste 20 milioane euro;
- violent faţă de femei, lovindu-şi atât fosta soţie cât şi fosta amantă;
- instabil psihic, lucru recunoscut în faţa procurorilor DNA cărora le-a declarat că avea momente de gelozie pe care nu le putea controla şi de aceea şi-a lovit amanta:
- a folosit poliţiştii locali în scopuri personale etc.
Poate că mai are şi alte trăsături dar acestea le-am desprins în aceste zile de când a intrat în centrul atenţiei publice.
Să vedem ce trăsături definitorii descoperim la primarul nostru Ovidiu Portariuc:
- carierist politic este. Dintr-un necunoscut membru al PSD a ajuns în momentul de faţă secretarul executiv al PSD la nivel de judeţ:
- imoral în familie este. L-a lăsat nevasta din acest motiv şi este încurcat, potrivit unor surse din Primărie, cu o angajată, exact ca şi Nichita;
- a distrus spaţiile verzi, oaza de verdeaţă şi florală de pe Calea Naţională şi a pus în loc nisip, pietre şi nişte arbuşti pitici inobservabili:
- este infatuat, se manifestă superior faţă de cei din Primărie şi din partid, dispreţuieşte pe botoşăneanul de rând;
- colaborează cu lumea interlopă iar amanta unui important interlop lucrează la cabinetul său. Fostul consilier municipal Gheorghe Iavorenciuc a declarat în repetate rânduri că primarul Portariuc este prizonierul unei grupări mafiote;
- stabilitatea psihică rămâne la aprecierea fiecăruia dintre noi. Eu am mari îndoieli că se simte responsabil în tot ce face;
- s-a folosit de poliţiştii locali în interes personal, punându-i să-l supravegheze pe directorul DSPSA Eugen Ţurcanu;
La capitolul violenţă faţă de femei nu am informaţii, aşa că, până la proba contrarie îl consider gentilom.
Se pare că aceste trăsături ale primarilor Nichita şi Portariuc formează portretul robot în raport de care PSD-ul îşi alege candidaţii de primari şi la Parlament, acest portret fiind agreat de şi votat de alegătorii lor .

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia