May 08

Arghezi ne-a lăsat scris, ca nu cumva vreun Toma nNecredinciosul să-i pună la îndoială constatarea, că mintea omenească este una născocitoare. Folosindu-mă de această metaforă poetică, ieşită de sub obligaţia respectării drepturilor de autor, m-am întrebat ce le-o fi născocit mintea celor două coţofene ale noastre când au aflat cum îşi pălmuia amanta potentul lor şef politic cu rang de vicepreşedinte PSD şi primar de Iaşi, conjudeţeanul dorohoian Gheorghe Nichita.
Nu mi-a ţinut mult timp curiozitatea că ieri am primit răspunsul. Coţofenele noastre social-democrate, Senatorul Nevastă de Şofer Doina Federovici (i-am scris şi rangul social  ca la spanioli, că doar este brunetă de Coşul)  şi deputata Ciofu Te Tamara (ligamentul îl las pe seama cititorului)  au ciripit ieri către presa locală că ele nu mai au somn de grija faptului că în România egalitatea de şanse între bărbaţi  şi femei şchiopătă ca o femeie căreia i s-a rupt tocul  la un pantof.
Din acest nobil motiv, cele două coţofene s-au decis să se ia la luptă cu bărbaţii până când sexul masculin va ceda, din epuizare fizică, şi va accepta egalitatea de şanse în mod necondiţionat.
Eu le-aş sugera vitezelor noastre amazoane să nu se ia la luptă direct cu bărbaţii din opoziţie, adică cu liberalii. Să nse antreneze mai întâi cu bărbaţii social-democraţi, dorohoianul-ieşean Gheorghe Nichita fiind tocmai potrivit pentru astfel de antrenamente. Omul are mai toate viciile inegalităţii de şanse: suferă de exces de virilitate,  nevasta şi-a părăsit-o, amanta şi-a pălmuit-o, suferă de gelozie şi are accente de nebunie.
Dacă cele două coţofene reuşesc să-l facă pe Nichita egalul lor, atunci vor avea certitudinea că şi restul bărbaţilor din România vor accepta necondiţionat egalitatea de şanse. Desigur, există şi varianta ca ele să devină egalul lui Nichita, ceea ce le-ar uşura împlinirea dorinţei.
Dar eEu le-aş sugera să urce cu lupta şi mai sus, la şeful lor suprem Victor Ponta, şi el iute dezertor de la nevastă şi grabnic ridicător de fustă la fata lui Ilie Sârbu care l-a răsplătit cu funcţia de premier. De la înălţimea acestei funcţii ne-a promis nouă, botoşănenilor, că ne va moderniza şi drumul Botoşani – Tg. Frumos aşa cum l-a modernizat pe cel Botoşani – Suceava, făcând femeile noastre şoferiţe egale cu bărbaţii şoferi care circulă pe drumurile modernizate  .
Ieri, exact când cele două coţofene ne explicau cum vor realiza ele egalitatea de şanse, de la Bucureşti ne-a venit vestea că modernizarea drumului Botoşani – Tg. Frumos s-a amânat pentru anul 2023. Curată inegalitate de şanse pentru toţi botoşănenii faţă de restul cetăţenilor ţării.
Hai coţofenelor, mergeţi la Ponta şi explicaţii cum stă treaba cu egalitatea de şanse a botoşănenilor faţă de restul lumii. Iar dacă nu sunteţi în stare s-o faceţi, măcar tăceţi dracului din gură şi nu mai împuiaţi capul botoşănenilor cu tâmpeniile voastre, că între cretinismul vostru politic şi responsabilitate bărbatului întreg la minte nu poate exista egalitate de şanse. Sunt numai incompatibilităţi ireconciliabile!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia