May 20

Un studiu efectuat la nivel european a pus în evidenţă faptul că românii sunt al doilea popor mare consumator de băuturi alcoolice după poporul rus. S-a mai constatat că în România sunt aproximativ 2 milioane de alcoolici iar în jurul a 900 mii de copii trăiesc într-o mizerie cruntă pentru că părinţii lor sunt alcoolici.
Acest studiu n-a trezit niciun interes parlamentarilor români de a încerca să elaboreze o lege prin care să se reducă consumul de alcool iar părinţii alcoolici şi care au copii să fie determinaţi, forţaţi prin mijloace legale să fie integraţi în câmpul muncii şi să nu mai fie alimentaţi cu ajutoare sociale pe care să le bea la barul din sat sau din colţ.
În schimb, ieri, parlamentarii au votat într-o veselie dublarea alocaţiei de stat pentru copii iar parlamentare ipocrite, cu nod în gât şi lacrimi în ochi de s-a răsucit Caţavencu în mormânt, au adus laude colegilor că şi-au dat votul pentru această majorare istorică..
Şi mai ipocrit, premierul Ponta a anunţat iniţial că nu este de acord cu majorarea pentru că ar însemna un efort financiar anual de 1,8 miliarde lei  şi guvernul său nu are aceşti bani. Nici ministrul Muncii, şi mai ipocrita Rovana Plumb, n-a fost iniţial de acord cu această majorare dar după votul din Parlament a aplaudat frenetic decizia.
Şi ca teatrul ieftin să se termine cu un alt rând de aplauze, premierul a anunţat că pentru semestrul II al acestui an are cele 900 milioane lei ca să acopere majorarea şi i-a transmis sarcină Rovanei Plumb ca în bugetul pentru anul 2016 să fie cuprinsă în plus suma de 1,8 miliarde lei.
Au fost şi nişte voci timide care au încercat să propună ca alocaţia să nu mai fie acordată la toţi copii ci numai la cei din familii cu un nivel de venituri scăzut şi care prag să fie se va stabili prin lege. De asemenea au încercat să propună varianta ca în loc de bani să se dea copiilor tichete de masă sau pentru cumpărat îmbrăcăminte. Frenezia populismului a acoperit aceste timide voci, aşa că cele două milioane de beţivani vor avea de acum posibilitatea de a-şi dubla porţia de alcool.
Practic, cea mai mare parte din această majorare de alocaţie se va duce ca şi până acum la patronii de baruri şi chioşcuri vânzătoare de băuturi alcoolice.
Iar ca panarama parlamentară să fie şi cu fondiţă roşie, adică pe placul PSD, liberala Alina Gorghiu a promis că în curând alocaţia de stat pentru copii va ajunge la nivelul celei europene. Să mai amintim că premierul Ponta a anunţat că din toamnă vrea să reducă acciza la băuturile alcoolice. Minunat, alocaţii majorate şi băuturi alcoolice ieftine, este tot ce-şi doreau românii asistaţi social. Cum să le mai pomeneşti ăstora de despre muncă? Rişti să te strângă de gât.
Ceauşescu a dat decretul cu interzicerea avortului şi s-a produs o explozie a creşterii numărului de copii. Ponta, cu sprijinul inconştient al liberalilor, a dublat alocaţiile pentru copii, ceea ce a făcut rentabilă înmulţirea numărului de plozi în familie. Fiind făcuţi la băutură, peste vreo 20 de ani vom avea o generaţie degenerată  dar pe atunci România va avea alt partid de guvernământ, cu alt premier, care va da vina pe trecutul nefericit.
Mă aşteptam ca ieri preşedintele Iohannis să aibă un punct de vedere echilibrat, să-i fi îndemnat pe parlamentarii liberali la chibzuinţă sau să ameninţe că nu promulgă legea. Nimic! Doar tăcere complice.
Mă întreb la ce mai muncesc cei peste 3 milioane de români în sistemul privat când ar putea şi ei să bea şi să facă plozi care să le aducă banii de băutură? Măcar să ajungem şi noi pe locul I la ceva, depăşindu-i pe ruşi.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia