May 28

De mult timp, poate de vreo doi ani, primarul de Botoşani, Ovidiu Portariuc, n-a mai ieşit ziua pe străzile oraşului pentru a se întâlni cu botoşănenii, aşa cum făcuse o scurtă perioadă de timp imediat după alegeri.
Portariuc nu numai că se fereşte să dea nas în nas cu cei care l-au votat, dar nu mai ţine nici audienţe, fiind tot mai mulţi botoşăneni nemulţumiţi că n-au posibilitatea de a fi primiţi direct de primar pentru a-i prezenta problemele şi necazurile lor a căror rezolvare depinde de decizia unor funcţionari din primărie.
Ferindu-se de întâlnirea cu botoşănenii ca dracul de tămâie, primarul nostru, probabil cuprins de insomnii, s-a lăudat recent că i-a controlat pe poliţiştii locali aflaţi în patrulare la vreme de noapte.
În urma controlului, primarul s-a declarat extrem, de mulţumit de cum îşi fac datoria poliţiştii locali şi de colaborarea lor cu cei din Poliţia municipiului Botoşani.
În primul rând că poliţiştii ştiau de cu zi că la noapte primarul îi va căuta la locul de muncă, aşa că s-au organizat cum au crezut ei că va da mai bine în faţa primarului. Lauda primarului că a efectuat controale inopinate la vreme de noapte a ajuns şi la urechile câinilor comunitare care au rânjit bălos, că aşa rând câinii străzii.
De remarcat că primarul şi-a limitat controalele în zona centrală a oraşului şi pe unde străzile sunt luminate. Aş fi salutat gestul său de a-şi controla supuşii cum trudesc în orele de noapte dacă ar fi efectuat controlul pe uliţele satului Luizoaia, să-l latre cânii din curţile oamenilor, iar gospodarii ieşiţi la poartă să se laude a doua zi la barul din colţul uliţei că astă noapte le-a trecut primarul pe la poartă, verificând dacă au paza şi ordinea publică asigurată de poliţiştii comunitari de a căror existenţă majoritatea n-au aflat încă.
Dacă nu prin Luizoaia, măcar pe uliţele cartierului Tulbureni, tot mai aglomerat de vilele ştabilor botoşăneni. Ar fi mirosit floarea de salcâm şi ar fi văzut cu proprii ochi cum sunt scăldate în lumină la vreme de noapte palatele propriilor baroni ai PSD-ului.
Dar primarul n-a dat prin cotloanele acestor cartiere, cum n-a dat nici prin Rotunda, unde ar fi ptut vedea că buncărul de gunoi este tot sub zidul altarului bisericii din cartier, n-a dat nici prin lipovinime să vadă munţii de gu7noaie şi n-a trecut nici prin Parcul Tineretului să-i mângâie urechea manelele ţipate în miez de noapte de bruneţii care au în stăpânire zona de seara până dimineaţa.
Chiar şi în zona centrală a oraşului primarul n-a mers pe jos, adică pe trotuar, să simtă sub talpa pantofului cum pavelele sunt denivelate iar pe unde s-au efectuat lucrări plăcile de granit au fost puse la loc de mântuială şi clămpănesc sub picior. Apoi, de la Şcoala 11 şi până la staţia OMV de la gară, trotuarul Căii Naţionale are atâtea capcane, că dacă nu eşti atenţi îţi poţi rupe gâtul foarte uşor. Mai ales că la lumina becului stradal, umbrele aruncate de pavelele denivelate acoperă găurile capcană pe care le descoperi când îţi sclinteşti glezna.
Un merit tot are primarul nostru. Bunul simţ îl determină să nu mai iasă pe străzi ziua în amiaza mare ci să se furişeze la adăpostul nopţii precum hoţii, Numai că el ne-a furat voturile, dar le vom recupera noi la anul!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia