Jun 01

Deputaţii PSD Ion Melinte şi Octavian Bumbu propun o lege prin care proprietarii de imobile care nu sunt racordaţi la reţeaua publică de canalizare să fie amendaţi cu sume cuprinse între 2000 – 4000 lei. Ei susţin că aceşti proprietari trebuie să renunţe la fosa septică şi să se racordeze la reţeaua de canalizare a străzii pentru a se evita popularea mediului şi a pânzei de apă freatică.
Cei care nu se racordează la reţea trebuie să facă dovada că nu poluează mediul şi pânza de apă freatică. Aceşti doi cretini social-democraţio susţin de fapt interesele societăţilor de apă şi cana, care îi jupoaie pe abonaţi de sume importante de bani pentru că niciodată nu ştim care este costul real al acestor servicii.
Apoi, cei doi cretini vor ca proprietarul să facă dovada că nu poluează mediul şi apa freatică. Cum să facă dovada nu spun cretinii. Problema este pusă de-a-ndoaselea pentru că nimeni nu poate cere cuiva să facă dovada că nu este vinovat de o acuzaţie atâta vreme cât cel care te acuză trebuie şi să dovedească că ai încălcat legea.
Cei doi cretini spulberă prezumţia de nevinovăţie şi-i declară vinovaţi pe toţi locatarii care nu sunt racordaţi la reţeaua publică de canalizare că populează mediul şi apa din sol. Practic, cei doi ne pun să angajăm nişte cheltuieli despre care nici nu ştim la cât se ridică şi nici nu stabilesc prin lege cum poate cetăţeanul să demonstreze că fosa sa septică nu poluează mediul sau apa din sol. Dacă cineva poate stabilit o astfel de vină, acel cineva este Agenţia sau Garda de Mediu, organe de specialitate, şi dacă vor constatat că eu poluez atunci să mă amendeze în baza legislaţiei actuale, dar ei să-mi facă dovada poluării şi nu eu să mă dezvinovăţesc.
O altă ciudăţenie a legii este şi discriminarea promovată între proprietarii de imobile. Dacă eu locuiesc pe o stradă canalizată şi nu sunt racordat poluez mediul şi apa din sol, dar cel de la o stradă mai jos, care nu are canalizare şi nici fosă septică nu poluează nimic. Dar ţăranii, care au WC-ul în fundul grădinii şi care n-au nici fosă septică pentru că nici nu ştiu cum arată o astfel de amenajare, nu poluează? Poate că da, dar i n-au nicio răspundere pentru că nu au fericirea de a deveni abonaţii unei societăţi de servicii apă-canal, obligaţi de oi cretini PSD ca să se lase jecmăniţi de respectiva societate.
De mii de ani omenirea şi-a făcut nevoile pe unde a apucat iar mediul înconjurător şi pânza de apă freatică n-au fost afectate, poluate. Brusc, doi deştepţi PSD au descoperit marea cauză a populării mondiale: căcatul şi pişatul românilor care locuiesc în imobile neracordate la reţeaua publică de canalizare.
Am mai afirmat şi revin asupra afirmaţiei, avem în momentul de faţă un Parlament format din aleşi care fac legi pentru ei, pentru neamurile lor, pentru interesele celor care-i plătesc gras sau le acordă fel de fel de favoruri. Legile de care avem cu adevărată nevoie zac prin sertarele Birourilor Permanente ale celor două Camere şi sunt votate cu prioritate legile clientelare şi potrivnice nevoilor noastre sociale şi economice.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia