Jun 02

Primarul de Păltiniş, baronul local liberal Costel Romanescu, prins cu contrabanda de ţigări în toamna anului 2013, pare să simtă că i se apropie ziua judecăţii. Procurorii DIICOT par să fi finalizat cercetările legate de contrabanda cu ţigări în care este implicat şi primarul Romanescu.
Totul pare să fi pornit de la poliţistul de frontieră Corneluş Aionesei, aflat sub control judiciar şi care a chemat în judecată procurorii DIICOT pentru că tergiversează cercetările iar el nu-şi poate câştiga existenţa muncind.
Probabil că Aionesei, obligat să stea acasă, a devenit nostalgic după acele nopţi pline de adrenalină când coordona grupul de contrabandişti să treacă cu bine apa Prutului ca nu cumva să se ude bunătate de pachete de ţigări.
Interesant este şi faptul că poliţistul de când se află sub control judiciar clamează că nu poate lucra să-şi câştige existenţa dar în tot acest timp a ridicat în curtea socrilor o mândreţe de vilă apreciată la peste 5 miliarde lei vechi şi în care va mai băga câteva miliarde ca s-o ferchezuiască pe măsura rangului său.
Dar să revenim la primarul nostru, dezmierdat Costeluş. Imediat ce a fost săltat de mascaţi şi dus la DNA Suceava, Romanescu a fost repede eliberat la intervenţia şefului său politic, pe atunci preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu. Semn că împăratul a avut partea sa din contrabanda cu ţigări şi nu-i convenea să-şi piardă sursa de venit, aşa că şi-a pus în funcţiune relaţiile sale la DNA Suceava iar până seara primarul a fost din nou acasă.
Ca o picanterie despre cum participa primarul la contrabanda cu ţigări este faptul că, pe lângă pitirea pachetelor pe la ferma sa de vaci şi stâna de oi amplasate strategic pe malul Prutului, Romanescu folosea oile pe post de cărăuş.
Spun cunoscătorii că seara Romanescu aducea oile în sat. Iar pe sub burta oilor, prinse cu scoci, se aflau cartuşe de ţigări. Oile treceau turmă, poliţiştii de frontieră le păzeau din urmă ca nu cumva să se piardă vreun cartuş de ţigări şi treaba mergea ca la stână.
De când a fost săltat de mascaţi, primarul a avut timp suficient să-şi pună afacerile la adăpost. A mai rămas doar el să-şi asigure libertatea că la anul sunt alegeri iar sătenii îl mai vor un mandat primar, că-i om gospodar şi simte mirosul banului chiar şi dacă paraua se află dincolo de apa Prutului.
Având în vedere cum au procedat şi alţi primari aflaţi în genunchi pe altarul justiţiei pentru a-şi primi pedeapsa şi au scăpat basma curată, îi sugerez lui Costeluş de Păltiniş să-l contacteze pe Costeluş de Conceşti, şi el primar dar baron de frunte al PSD. La Costel Nazare mă refer, bre Costele, nu la Costel Şoptică!
Tot n-are PSD-ul candidat de primar şi chiar dacă ar avea tot nu l-ar putea da jos de pe scaun pe Romanescu, asta dacă nu-l dau jos judecătorii, aşa că lui Bazare i-ar prinde bine ca Romanescu să se înscrie în PSD. Şi-ar mări gaşca de primari social-democraţi, başca sfera sa de influenţă.
Domn’ primar, semnează repede adeziunea că-ţi semnezi garanţia libertăţii. Lasă-i naibei pe liberali, că împăratul Ţurcanu nu mai este ce-a fost odată. Şi, apoi, în PNL Botoşani sunt prea mulţi penali, aşa că mai răriţi rândurile prin migrare la PSD că la ăştia sunt locui vacante.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia