Jun 10

Ieri am avut o discuţie lămuritoare cu Valeriu Iftimie, unul dintre finanţatorii echipei de fotbal FC Botoşani referitoare la poziţia pe care m-am situat eu faţă de modul în care s-a acordat titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani” unor opt persoane din interiorul clubului, respectiv  cei doi finanţatori Iftimie şi Şfaiţer, antrenorul şi cinci jucători.
Pe acest subiect am scris un comentariu pe blogul personal şi am arătat că sunt de acord ca finanţatorii Iftimie şi Şfaiţer să fie declaraţi „cetăţeni de onoare” pentru că prin eforul lor financiar au adus echipa de fotbal în lotul fruntaş al Ligii I şi cu drept de a juca într-o competiţie europeană, ceea ce a creat o oportunitate de imagine pentru municipiul Botoşani.
. Dar nu pot accepta să fie declaraţi cetăţeni de onoare fotbaliştii care joacă pentru bani şi care azi sunt la FC Botoşani şi mâine pleacă la o altă echipă pentru că li s-a oferit mai mulţi bani.
Hoi, săptămâna trecută, în emisiunea de pe tele’M Botoşani mi-am exprimat aceiaşi opinie dar colegii de dialog, jurnaliştii Dorin Bejenariu şi Adrian Şorodoc m-au contrazis, susţinând că fotbaliştii au adus glorie oraşului şi deci merită recompensa. Nici când le-am explicat că doi fotbalişti precum fraţii Bordeianu, cu o educaţie precară şi fără renume deosebit în branşă n-au ce căuta alături de marea campioană olimpică şi mondială Elisabeta Lipă, cei doi nu mi-au dat dreptate.
Iată că ieri, Valeriu iftimie mi-a explicat că este perfect de acord cu poziţia mea şi că a anunţat în scris Primăria Botoşani, pe primarul Ovidiu Portariuc, că el renunţă la titlul de cetăţean de onoare atâta vreme cât consilierii n-au evaluat acordarea titlului în raport de valoarea personală a celor astfel recompensaţi.
Iftimie este de acord că prin acordarea titlului la nivel de fotbalist s-a cam aruncat în derizoriu valoarea recompensei dar mai ales a fost pus în penumbră efortul financiar şi de organizare a meciurilor din partea celor doi finanţatori.
Valeriu iftimie crede că primarul Ovidiu Portariuc va iniţia un nou proiect de hotărâre prin care îl va modifica pe cel votat deja de către consilierii municipali şi va repara nedreptăţile comise prin această acordare de titluri de cetăţeni de onoare.
Iată, dar, că din nou am dreptate când afirm că aprecierea valorică a personalităţilor botoşănene este tributară politicului, iniţiativa consilierilor de a-i recompensa pe cei 8 făcându-se din interese de partid şi fără a fi consultaţi şi cei doi finanţatori cum ar fi fost corect.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia