Jun 14

De Sf. Tremie, la hramul bisericii schitului Balş, devenisem o mică vedetă printre cei prezenţi din zonele Frumuşica, Flămânzi, Coşul, Cristeşti, Vorona şi nu mai ştiu de pe unde. Foarte mulţi voiau să schimbe o vorbă cu mine legată de lumea lu’ Rotundu dar şi despre comentariile mele la Presa-n gura lu’ Rotundu. Îmi spuneau respectivii că mare dreptate am în felul prin care comentez anumite evenimente politice.
M-am bucurat să aflu direct de la telespectatori că emisiunea Presa-n gura lu’ Rotundu are priză la public, fapt care mă motivează şi mă determină să continui şi după vacanţa de vară dar în acelaşi timp să fiu mult mai responsabil în abordarea temelor.
Sâmbătă am fost oprit pe stradă de un fervent susţinător al PSD şi consecvent cititor al jurnalului şi m-a întrebat de ce n-am comentat nimic despre protestul liberalilor de vineri, din faţa Prefecturii Botoşani şi nici n-am pomenit nimic în emisiune Presa-n gura lu’ Rotundu de vineri seară. Îmi spunea cel în cauză că am devenit un fel de reper în comentariile mele legate de evenimentele politice locale şi naţionale şi că prin PSD sunt mulţi cei care se întreabă „Dar Rotundu cum a comentat?”. Din nou mă bucur să aflu că am devenit un fel de etalon de referinţă prin editorialele şi comentariile mele şi că am devenit un formator de opinii, inclusiv în rândul talibanilor de prin partide.
Şi am mai avut parte de o satisfacţie. Într-o întâlnire cu multe elite botoşănene, Gheorghe Aghiniţei, fost director la IAS Cozinda, BRD, fost consilier judeţean şi ţărănist convins, într-un discurs al său a remarcat că „Rotundu este un profet politic în viaţă”.
Revenind la întrebarea botoşăneanului de ce n-am comentat protestul liberalilor prin care au cerut demisia lui Ponta, i-am răspuns că eu mi-am exprimat un punct de vedere cu câteva zile înainte de protest prin editorialul intitulat  „Tragi-comedia creată de Ponta la Botoşani”, publicat marţi, 9 iunie a.c. şi care a fost accesat de către 1.453 cititori, devenind cel mai citit editorial al săptămânii.
Protestul liberalilor de vineri n-a schimbat nici un cuvânt din ce-am comentat eu prin acel editorial. Dar, nimic nu mă împiedică să reiau anumite aspecte. Liberalii care au protestat, în cea mai mare parte dintre ei, sunt persoane oneste şi au avut dreptate în a contesta pe premierul Victor Ponta din motive cunoscute acum în întreaga lume. Problema protestatarilor era însă de ordin moral. Dr vreme ce noul lor preşedinte, senatorul Viorel Grigoraş, este şi el cercetat penal, protestul liberalilor devine ipocrit.
Aşa cum am mai comentat, în conducerea PNL Botoşani sunt majoritari cei condamnaţi penal sau aflaţi în anchetă, În plan naţional sunt o suită întreagă de miniştri, preşedinţi de Consiliu judeţean, baroni locali liberali care au ajuns după gratii sau care sunt în curs de cercetare penală.
Aşa stând lucrurile, nu liberalii au legitimitatea electoratului să-l conteste pe premierul Victor Ponta, dovadă că la protestele liberalilor din întreaga ţară românii nu s-au alăturat, inclusiv la Botoşani. Când eşti prins cu raţa-n gură nu mai strigi la alţii „Hoţul!”. Acest mod de abordare al meu fiind deja cunoscut din comentariile mele anterioare nu l-am mai reluat şi pe seama protestelor liberalilor de vineri din faţa Prefecturii Botoşani. N-avea rost să mă repet!
În schimb, faptul că am început să fiu considerat prin comentariile mele un jalon de referinţă pentru cei interesaţi de evenimentele politice mă obligă să fiu mult mai ancorat în derularea evenimentelor şi mai ales echidistant în tratarea lor. Mulţumesc pe această cale tuturor celor care au încredere în conduita mea de publicist şi realizator de emisiuni televizate.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia