Aug 31

Mult contestata iniţiativă de anul trecut a celor doi viceprimari organizatori ai festivalului verii la început de septembrie, Cătălina Lupaşcu şi Eugen Ţurcanu, de a acoperi o porţiune de stradă  din centrul istoric cu umbreluţe în culorile curcubeului a fost preluată şi în acest an de primarul Ovidiu Portariuc.
Anul trecut, văzând umbreluţele înşirate în culorile curcubeului, părintele protopop Lucian Leonte a luat foc. Cică curcubeul este simbol al homosexualilor, aşa că a cerut ferm organizatorilor să facă dispărute umbreluţele.
Cum prin Botoşani comunitatea gay nu este prezentă şi nici cei de la Consiliul Naţional al Discriminării n-au avut vreo reacţie de apărare a homosexualilor şi de condamnare a discriminării pe fond sexual promovată de protopop, cei doi viceprimari i-a ascuns pe homosexuali amestecând culorile între ele.
Aceiaşi metodă a aplicat-o în acest an şi primarul Ovidiu Portariuc. A amestecat umbreluţele colorate în aşa fel ca să nu se  vadă curcubeul dar asta n-a însemnat că simbolul homosexualilor a fost şters. Nu, el a fost numai abil ascuns de ochii protopopului.
Ciudat, dacă în alte ocazii părintele protopop Lucian Leonte reacţiona vehement, dovedind vigilenţă maximă în apărarea valorilor creştine, de această dată n-a avut nicio reacţie. Semn că a îmbătrânit şi i-a scăzut vigilenţa. Iar aceste semne ale bătrâneţii au apărut tocmai în momentul în care primarul Ovidiu Portariuc, părăsit de nevastă, calcă apăsat pe calea păcatelor lumeşti aflate în totală contradicţie cu valorile moralei creştine.
Iar prinde bine primarului Portariuc să aibă în părintele protopop un duhovnic căruia să-i destăinui păcatele comise cu vorba şi cu fapta, uşurându-şi conştiinţa, numai că, spun cei care ştiu cum stau lucrurile, taxa la duhovnic a crescut peste puterea de plată a păcătoşilor iar premierul Vuictor Ponta n-a anulat-o în cadrul pachetului de reducere a fiscalităţii prin noul Cod fiscal. Cică l-ar fi sunat patriarhul Daniel  şi ni-ar fi spus că dacă umblă la taxele Bisericii, Patriarhia nu-l va mai proteja în faţa duhurilor rele ale DNA.
Aşadar, revenind la sărbătoarea Summer Fest ce tocmai a avut loc în centrul istoric al Botoşaniului, homosexualii au fost reprezentaţi prin culorile umbreluţelor abil amestecate că nici vigilenţa părintelui protopop Lucian Leonte n-a fost în măsură să descopere şmecheria. A îmbătrânit bietul protopop  dar aceasta nu înseamnă că ar trebui să se ridice din scaunul de păstor şef şi să lase locul unui preot mai tânăr ! În tagma preoţilor astfel de funcţii sunt pe viaţă şi chiar cu drept de moştenire în familie.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia