Sep 20

Sâmbătă mi-a sunat telefonul iar numărul de la care eram apelat nu-mi era cunoscut. N-am răspuns la primul apel aşa că am fost sunat din nou. Având în familie pe cineva cu o problemă medicală am crezut că sunt sunat de la spital aşa că am apelat eu numărul în cauză.
La capătul telefonului mi-a răspuns o femeie a cărei voce mirosea de la distanţă a fi a unei mahalagioaice de ţară, acel tip de femeie care-şi numără clasele de şcoală pe degetele unei singure mâini şi care are de bârfit ceva la adresa oricărei persoane ce îi trece prin faţa ochilor.
Gaiţa nu voia să-şi spună numele ci musai dorea să se întâlnească cu mine undeva prin Botoşani că are să-mi spună ceva important. Sunt obişnuit să fiu sunat şi să mi se propună întâlniri misterioase pe motiv că mi se va oferi un subiect trăsnet pentru Lumea lu’ Rotundu. I-am replicat gaiţei că dacă nu-şi spune numele real şi ce vrea îi închid telefonul. S-a prezentat ca fiind mama lui Ionel Epure din Vorniceni, acel mafiot local prins în repetate rânduri de poliţişti ca făcând contrabandă cu ţigări, care îl are pe poliţistul local Claudiu Zahariuc la degetul cel mic, în podul căruia s-au găsit peste 400 de crotale de animale fiind bănuit că fură animale din sat, le crotaliază cu crotale noi şi pentru a le valorifica apoi în târguri şi oboare.
Despre isprăvile interlopului Ionel Epure şi cârdăşia sa cu poliţiştii locali am scris în Jurnalul şi am comentat în emisiunea-pamflet Presa-n gura lu’ Rotundu.
Aflând cu cine stau la taifas, i-am spus gaiţei că eu nu fac parte din categoria celor cu care se poate aranja treburile şi nici nu obişnuiesc să stau la aceiaşi masă cu membri ai lumii interlope. A luat foc gaiţa care s-a lăudat că-i deşteaptă foc şi are la viaţa sa mai multe facultăţi decât oricare altcineva. Voia Adela colţoasa, că aşa am numit-o după modul în care vorbea,  să mă convingă că acei săteni din Vorniceni care s-au plâns şefilor IJP Botoşani sunt nişte prăpădiţi şi nu trebuie luaţi în considerare. Numai că prăpădiţii aceia erau păgubiţi de către cei care i-au furat iar Ionel Epure era primul suspectat că ar fi conducătorul bandei de hoţi.
Adela s-a făcut foc şi pentru că i-am făcut băiatul hoţ. I-am replicat din nou că dacă nu este hoţ să-mi trimită drept la replică. Mi-am dat seama că Adela nu cunoştea semantica definiţia cuvintelor interlop şi mafiot pentru că a evitat să le aducă în discuţie. Problema ei era că i-am făcut băiatul hoţ. Dar contrabandist de ţigări este, am întrebat-o iarăşi. Mi-a răspuns cu totul altceva, cum că băiatul ei n-are timp să citească pe Internet şi de aceia m-a sunat ea. Dar să facă contrabandă cu ţigări are? nu m-a dat eu bătut.
Adela o ţinea pe-a ei. I-am spus că nu stau la taclale cu cei din lumea interlopă şi nici nu-mi dau cu ei întâlniri conspirative c u ei. I-am închis telefonul, având grijă ca întreaga convorbire să fie înregistrată.
În Vorniceni familia Epure este considerată a fi una dintre cele mai bogate. Iar bogăţia nu pare a fi rodul muncii cinstite ci al afacerilor murdare. Adela şi feciorul ei Ionel îi desconsideră pe cei care muncesc cinstit şi umilesc ori de câte ori au ocazia. Poliţiştii din comună, cei care ar fi trebuit să fie primii în a sesiza discrepanţa bogăţiei familiei Epure faţă de veniturile obţinute lega sunt de fapt în solda lui Ionel Epure iar agentul Claudiu Zahariuc îi este chiar bocnă la fetiţă.
Comuna Vorniceni nu este condusă de primar sau Consiliul local ci de familia Epure. Recentul control dispus de la nivel de IJP Botoşani asupra activităţii poliţiştilor locali n-a rezolvat fondul problemei. L-au mutat disciplinar pe agentul şef Ionuţ Asfrăsinei la Havârna iar pe poliţistul Claudiu Zahariuc l-a lăsat să protejeze pe mai departe lumea interlopă din comună. Ce erau sătenii înspăimântaţi înainte de control dar ce sunt acum când au văzut că banda interlopă din comună are relaţii inclusiv la vârful IJP.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia