Sep
28
|
Ieri, Cătălin Flutur, fostul primar al municipiului Botoşani până la alegerile din 2012, a fost citat la DNA Suceava. Nu i s-a luat nicio declaraţie scrisă şi nu i s-a adus la cunoştinţă că ar avea vreo calitate de ordin penal. Pur şi simplu i s-au solicitat explicaţii verbale despre împrejurările în care a aprobat concesionarea unei alei vecină cu clădirea monument Belvedere către patronul imobilului, botoşăneanul Eugen Tudose. Ancheta ar viza infracţiunea de abuz în serviciu.
Cu privire la ancheta a DNA-ului apar o serie de ciudăţenii. Ancheta a pornit de la reclamaţia unui grup de pensionari din zona imobilului Belvedere reprezentaţi de Nicolae Sandu, un înrăit duşman al mediului privat şi un susţinător fervent al social-democraţilor în care el regăseşte atmosfera din timpul regimului comunist după care plânge zilnic.
Iniţial, reclamaţia a fost depusă cu intenţia vădită de a-l şicana pe Eugen Tudose şi a-l împiedica să poată realiza o serie de lucrări de extindere a spaţiului comercial.
Tudose obţinuse o finanţare europeană de 2 milioane de euro ca să reabiliteze imobilul, să-l extindă şi să-l amenajeze restaurant cu spaţii de cazare.
Numai că lucrările nu se puteau derula pentru că nu avea suficient spaţiu de acces pentru maşinile şi utilajele constructorului. S-a adresat Primăriei Botoşani şi a solicitat concesionarea unei alei de 130 mp pentru a o folosi constructorul.
Imediat pensionarii socialişti în frunte cu Nicolae Sandu s-au adresat primarului Flutur să ceară redeschiderea aleii şi încetarea lucrărilor. O cerinţă absurdă pentru că locatarii de la blocurile din spatele imobilului aveau altă cale de acces spre bulevard pe lângă sediul Notariatului Reta Aniţei.
Apoi, ar fi fost o decizie de neiertat ca Primăria să fi stopat lucrările lui Tudose şi acesta să piardă fonduri europene de 2 milioane de euro pentru că aşa voiau pensionarii socialişti manipulaţi de liderii PSD, atunci aflaţi în opoziţie, toată acţiunea petrecându-se în anul 2009.
Prin dezvoltarea afacerii Tudose a creat peste noi zece locuri de muncă şi contribuie anual cu importante sume la bugetul statului, bani din care îşi primesc pensia socialiştii contestatari ai mediului privat, ei dorind revenirea la putere a regimului comunist care să confişte din nou averile chiaburilor.
Anii au trecut, Tudose îşi vede de afacerile sale dar PSD-ul nu uită şi nu iartă. Din nou i-au instigat pe pensionarii socialişti să-l reclame pe Flutur, de această dată insinuând că acesta ar fi fost mituit de Tudose şi că prin concesionarea aleii şi amenajarea alteia pe lângă gardul Liceului de Artă s-a creat Primăriei Botoşani o pagubă de peste 8 mii lei.
Da, s-au cheltuit 8 mii de lei pentru amenajarea unei altei alei dar s-a încasat de pe urma concesiunii către Tudose sume mult mai mari. Numai că pensionarii socialişti nu vor să ştie de acest lucru că nu le pică pe socoteală.
În această vară primarul Ovidiu Portariuc a vânturat în faţa presei acest subiect., acuzându-l pe Flutur că a concesionat terenul la un preţ prea mic. Portariuc vine din mediul privat şi ar fi trebuit să fie primul care să înţeleagă că între a pierde oraşul 2 milioane de euro prin Tudose şi a concesiona pe timp limitat 130 mp de teren era firesc să se facă concesiunea ca să nu se piardă banii., chiar dacă decizia i-a supărat pe socialiştii PSD-ului de la blocurile din zonă.
Pentru că n-a reuşit în cei trei ani şi câteva luni să-l răpună pe Flutur, Portariuc şi-a reactivat celulele socialiste în frunte şi duşmanul capitalismului Nicolae Sandu şi le-a cerut să-şi reînnoiască reclamaţiile. De această dată prin depunere la DNA.
Pe fond, totul se rezumă la o problemă de administraţie locală, de vreme ce nimeni n-a dovedit că la mijloc a fost dare şi luare de mită cum se insinuează acum de socialiştii lui Portariuc.
Spuneam în recentele mele comentarii că DNA Suceava este controlat politic de PSD şi că unele acţiuni ale procurorilor sunt coordonate din umbră politic. Adaug la cele comentate până acum şi cazul Flutur. Cât despre Nicolae Sandu, l-am avut corespondent la Jurnalul mai mulţi ani. Scria pe teme sociale şi de mediu cu multă nostalgie după comunişti. Ştiam că este unul dintre cei care plâng după Ceauşescu dar nu mă interesa ideologia lui şi ura împotriva patronilor pentru că ar fi fost inutil să polemizez cu el. Va muri şi nu va putea înţelege ce s-a întâmplat în decembrie 1989.
Revin la procurorii DNA şi mă întreb cum de în urma percheziţiilor de săptămâna trecută efectuate în sediul CJ şi PNL n-au luat pe nimeni la audieri iar pe baza unei reclamaţii care vrea să aducă în actualitate fapte din 2009 au reacţionat prompt şi au declanşat ancheta.
În schimb, aceiaşi procurori nu s-au sesizat de 3 ani de zile încoace că presa botoşăneană scrie cum primarul Ovidiu Portariuc a strâns bani din sponsorizări pentru festivaluri, bani pe care nu i-a justificat niciodată, inclusiv banii alocaţi de la bugetul primăriei. Nu s-au sesizat nici când s-au adus acei pomi stradali plătiţi la un preş de 100 de ori mai mult decât preţul pieţei.,
Nu i-au interesat nici licitaţiile cu dedicaţie pentru a realiza peisajul selenar de pe Calea Naţională şi nici cum au decurs lucrările de modernizare a străzii Primăverii unde au dispărut mulţi bani din visteria Primăriei.
Pentru ei important şi prioritar este să rezolve reclamaţia pensionarilor socialişti ca să-l scape pe Portariuc de concurenţa lui Flutur. Probabil că aşa sună ordinul primit de la partid.
Recent Comments