Nov 02

Tragedia de la Club Colectiv a pus în evidenţă o stare de fapt existentă în sânul Bisericii Ortodoxe Române, stare pe care majoritatea dintre noi deşi o ştiam că există am evitat s-o discutăm în spaţiul public. Refuzăm să abordăm astfel de subiecte fie din respect pentru credinţă, fie din teama unei răzbunări din partea feţelor bisericeşti.
Respect credinţa fiecărui cetăţean, indiferent în ce crede el de vreme ce a ajuns la o astfel de convingere personală. În fond credinţa este o stare de spirit a fiecăruia dintre noi numai că această stare  este direct proporţională cu educaţia primită, cu nivelul de cultură însuşit.
A trebuit să se consume tragedia de la Club Colectiv ca românii să-şi dea seama despre adevărata faţă a reprezentanţilor BOR. Niciun preot ortodox n-a considerat de datoria sa să presteze un serviciu religios la locul tragediei. Ar fi fost una din rarele ocazii oferite de necazurile inerente ale bieţii umane ca reprezentanţii Bisericii să-şi fi demonstrat solidaritatea cu rudele victimelor , să le fi alinat durerea cu o vorbă de consolare, să se fi rugat la faţa locului pentru sufletele celor care au murit în condiţii cumplite.
Dar reprezentanţii Bisericii au refuzat să participe la această durere naţională pentru simplul fapt că în viziunea lor la acest Club Colectiv s-a desfăşurat o procesiune satanistă. Intoleranţa de care dau dovadă preoţii în faţa unor anumite tipuri de culturi muzicale, propaganda prin care încearcă să-i convingă pe români că muzica rock este una dedicată satanei, că sărbătoarea Halluween este una dedicată diavolului sunt dovezi ale gândirii tipic medievală, a propovăduirii obscurantismului în scop de dominare a conştiinţei umane.
Dacă ar fi fost vorba de un eveniment care să le umple visteria cu bani s-ar fi îngrămădit un sobor de preoţi în frunte du patriarhul Daniel. Fiind vorba de o dramă umană colectivă fără un reprezentant anume cu care preoţii să-şi negocieze tariful slujbei prestate, au preferat să stea departe de durerea naţională.
Când şi-au dat seama de gafa făcută, de faptul că au stârnit o anumită revoltă populară asupra lor, cei de la Patriarhie au ieşit la rampă cu vicleşuguri de genul preoţii au fost prezenţi dar discret iar patriarhul Daniel s-a rugat la liturghie, că doar aici Dumnezeu îi ascultă ruga. Ipocrizie popească care a culminat că un gest făţarnic de cumpărare a imaginii oferind Patriarhia anumite sume de bani rudelor victimelor. Este un gest ce ne aminteşte de Ceauşescu speriat de furia populară şi care oferea 100 de lei ca să-şi poată păstra puterea.
O spun preoţii cu credinţă adevărată şi care sunt tot mai puţini că actualul patriarh nu este interesat de credinţa oamenilor de rând ci de veniturile încasate de fiecare parohie. La întrunirile preoţilor pe protopopiate nu se mai discută despre credinţa în Dumnezeu ci despre cum s-a realizat planul repartizat.
Anunţul Patriarhiei de a ajuta cu bani anumite familii este fariseic pentru că dacă aceşti bani se vor acorda vreodată ei vor proveni tot de la credincioşi. Îi vor strânge preoţii de parohii sub motiv de ajutoare pentru familiile victimelor. Am convingerea că de fapt anunţul acoperă o altă mârşăvie popească. În numele ajutorării acestor familii se vor strânge mult mai mulţi bani decât se va oferi familiilor în cauză, Biserica trăgându-şi partea şi de pe urma acestei drame umane.
Cei care au murit la Club Colectiv nu erau satanişti ci iubitori de un anumit gen de muzică. Sataniştii sunt cei în sutane negre. Ei sunt cei care şi-au vândut sufletul diavolului pentru arginţii lui Iuda.
Am credinţa că modul făţarnic şi viclean în care a procedat Biserica în aceste dramatice împrejurări i-a trezit pe mulţi la realitate şi le-a deschis ochii supra impostorilor care nu ştiu altceva decât să scoată bani de pe urma credinţei, să trăiască în lux şi desfrâu.
I-a pedepsit Dumnezeu furându-le puterea înţelegerii celor întâmplate la Club Colectiv şi arătându-i credincioşilor în toată goliciunea sufletului lor.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Pedeapsă făţărniciei popeşti”

  1. 1. Tiberiu Says:

    Dacavenea Patriarhul acolo’ inviau mortii? Se facea replay sau update? Cat de ordinari putem fi, chiar in momente de doliu? Biserica pomeneste pe cei morti de 2000 mii de ani, cu mult timp inainte de aparitia presei scrise. Haideti sa ne rugam in liniste pentru cei plecati prematur, respectand si credintele oamenilor si durerea Nationala. Cui foloseste balacareala interminabila?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia