Nov 21

Marţi, 17 noiembrie, pentru primarul social-democrat  de Botoşani, Ovidiu Portariuc, a fost „marţea neagră”. Cine-şi mai aduce aminte, acum vreun an, invitat în studioul Tele’M pentru o emisiune de dezbatere pe teme de administraţie publică, Portariuc a părăsit emisiunea chiar la începutul ei pe motiv că se urmăreşte discreditarea sa ca primar dar şi ca lider al PSD Botoşani.
Mai mult, în zilele următoare l-a chemat în judecată pe realizatorul emisiunii „Dialog deschis” , jurnalistul Ionuţ Poclid, cerându-i acestuia şi daune morale în sumă de 100 mii lei actuali. După mai multe termene de judecată, când Portariuc şi-.a pus martori care să-i susţină realizările ca primar iar jurnalistul a venit cu probe cum că n-a făcut nimic în Botoşani din ce-a promis în campania electorală, s-a trecut la judecata de fond.
Iar marţi s-a dat pronunţarea. Primarul Ovidiu Portariuc a pierdut procesul şi în plus a fost obligat la plata către jurnalist a sumei de 8.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
Se pare că între timp Portariuc s-a mai maturizat ân gândire dar şi în plan politic. L-a invitat pe Ionuţ Poclid la o discuţie şi i-a propus o împăcare pe cale amiabilă. Portariuc i-a declarat că nu va face recurs la sentinţa pronunţată de Judecătoria Botoşani şi că-i va achita suma de 8.000 lei.
Mi mult, Portariuc a recunoscut că postul Tv Tele’M a fost echidistant faţă de persoana sa, l-a criticat justificat, spre deosebire de Tv SOMAX unde la adresa sa s-au rostit multe neadevăruri. Portariuc i-a propus lui Poclid să reia colaborarea cu Tele’M, adică să onoreze invitaţiile primite, dar că vrea ca prima sa prezenţă să fie în emisiunea de joi, în acelaşi format în care a fost când a părăsit emisiunea în direct, adică cu Ionuţ Poclid moderator şi cu subsemnatul pe post de comentator politic.
Mi se pare firească pretenţia primarului iar faptul că va accepta din nou dialogul cu media botoşăneană este din partea sa semnatul că i s-au evaporat fumurile puterii şi că mintea i s-a copt suficient ca să-şi dea seama că s-a lăsat furat de valurile tinereţii şi că o apucase  pe o cale greşită.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia