Dec 01

Prezent duminică la Darabani pentru a participa la evenimentul organizat întru cinstirea Zilei Naţionale a României, senatorul liberal Corneliu Popescu a luat loc în prezidiu, după care a simţit nevoia să ţină şi un spici celor prezenţi în sală.
Profesor de matematică înainte de a se face politician liberal, Corneliu Popescu a ţinut să se laude faţă de audienţă că în calitatea sa de senator luptă aprig ca în fiecare sătişor sau cătun să existe cel puţin o şcoală.
N-a explicat senatorul cum luptă el pentru aşa ceva dar dacă eram în locul său vorbeam despre orice altceva numai despre actualul sistem de învăţământ românesc nu scoteam nici un cuvinţel. Popescu i-a luat pe cei din sală drept nişte ignoranţi care habar nu aveau despre activitatea sa politică şi, deci, le poate îndruga orice braşoave crede de cuviinţă.
Ascultându-i spiciul impostor n-am putut răbda să nu-i amintesc senatorului fudul despre anumite aspecte din trecutul său politic, mai ales aspecte legate de sistemul de învăţământ.
Pe vremea Guvernului Tăriceanu, Corneliu Popescu a ajuns demnitar guvernamental prin ocuparea funcţiei de preşedinte al Companiei Naţionale de Administrare a Fondului Piscicol. În această calitate a fost acuzat în repetate rânduri că s-a înfruptat din bugetul companiei, ministrul Agriculturii de atunci, Gheorghe Flutur, dispunând un control asupra activităţii lui Popescu. În urma acelui control Popescu şi-a pierdut funcţia dar cum DNA-ul nu exista în acele vremuri în forma de astăzi, a scăpat basma curată şi n-a fost tras la răspundere pentru pagubele produse Companiei.
În schimb, Popescu a reuşit să obţină de la Guvernul Tăriceanu să aloce bani pentru construcţia unui campus şcolar în localitatea Suliţa, de unde este de loc. Tăriceanu a alocat o parte din bani cu care s-a săpat doar fundaţia a ceea ce se voia a fi un campus şcolar, după care totul a îngheţat. Senatorul Popescu trece cel puţin odată pe săptămână pe lângă acea groapă dar de trei ani de când este în Senat iar şeful său este acelaşi Tăriceanu, acum preşedintele Senatului, n-a mişcat un deget să se finalizeze această investiţie.
Cu toate acestea, a avut tupeul ca la Darabani să declare că el luptă în Senat ca în fiecare sat şi cătun să existe cel puţin o şcoală. Curat impostor! Ar fi spus nenea Iancu Caragiale dacă ar fi fost prezent duminică în sala de la Darabani. Nici măcar n-a manifestat un pic de respect pentru că se afla la un eveniment dedicat Zilei Naţionale a României!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia