Dec 02

Liberalii au anunţat că au stabilit zece principii după care se vor selecta candidaţii PNL pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016. În primul rând că am mari rezerve că acest decalog se va aplica de vreme ce la elaborarea lui au participat şi liberali care sunt în conflict cu aceste principii.
În alegerile locale şi parlamentare din 3012, democrat-liberala Monica Macovei s-a apucat să stabilească un set de principii valorice după care să fie desemnaţi candidaţii PDL în alegerile locale şi parlamentare. A depus o muncă titanică să impună în partid aceste principii însă candidaţii au fost stabiliţi tot după criteriile cunoscute şi acceptate de facto în toate partidele : puterea financiară şi influenţa asupra electoratului.
Iată de ce nu cred nici de această dată că liberalii vor respecta acest decalog cu care se fălesc şi-l flutură prin faţa noastră ca să ne impresioneze să le dăm votul.
Spune decalogul liberal că nu pot fi candidaţi ai PNL în alegerile locale şi parlamentare  cei care sunt traseisti politici, sunt în stare de incompatibilitate sau conflict de interese, au datorii la stat si probleme penale.
Să-i judecăm prin prima acestui decalog pe liberalii botoşăneni. Verginel Gireadă, acum deputat, este condamnat penal, deci nu va mai putea candida cum şi-a manifestat intenţia încă din vara acestui an. Costel Şoptică, şi el deputat, are mai multe firme în faliment sau insolvenţă, toate cu datorii la stat, aşa că n-ar mai putea candida deşi el râvneşte la un mandat de senator. Senatorul Viorel Grigoraş are firma proprie cu importante datorii la stat, însuşi el fiind cercetat penal pentru o pagubă de vreo 7 miliarde lei vechi produsă ministerului Muncii. Aşa că nici el n-ar mai trebui să apară pe listele de candidaţi.
Despre Florin Ţurcanu, proaspăt condamnat penal în acest an, n-ar mai trebui să aducem vorba dar Ţurcanu se pregăteşte să mai obţină un mandat de ales. Nu s-a decis dacă local sau parlamentar.
Senatorul Corneliu Popescu, fost preşedinte al Companiei Naţionale de Administrare a Fondu8lui Piscicol sub Guvernul Tăriceanu a fost anchetat pentru fraudarea bugetului Companiei şi schimbat din funcţie. Deci nici el n-ar mai trebui să apară le listele de candidaţi dar dă vârtos din coate să-şi facă loc în faţă.
Ionică Nechifor, vicepreşedinte PNL, condamnat penal în mai multe rânduri, vrea şi el să mănânce pâine de parlamentar aşa că luptă în tabăra lui Ţurcanu cu speranţa că va fi răsplătit cu un mandat de deputat.
Primarul oraşului Flămânzi, Dan Oloeriu, condamnat penal şi a cărui dosar de reabilitare a fost respins de judecători pentru că s-a constatat că nu i-au venit minţile la cap vrea să mai candideze pentru un mandat de primar. Decalogul îl trimite acasă dar Oloeriu nu crede că se va împiedica de nişte principii făcute pe la Bucureşti în care nu cred nici cei care le-au elaborat.
Mai sunt şi alţi trepăduşi liberali cu păcate penale, de incompatibilitate sau conflicte de interese a căror nume le voi invoca în prag de campanie electorală a alegerilor locale ce se va declanşa prin aprilie 2016.
Câtă vreme clasa politică continuă să fie formată din cei care au pus mâna pe posturile cheie din partid, indiferent despre care partid vorbim, o reformare a acestei clase nu poate avea loc oricât ar ieşi tinerii în stradă şi ar clama această schimbare. Schimbarea ar trebui9 s-o facă alegătorii în secţiile de votare dar din păcate majoritatea lor n-au maturitatea politică necesară să discernă neghina de boabele de grâu roditoare.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia