Dec 12

Îmi vine greu să-mi găsesc cuvintele potrivite pentru a mulţumi celor prezenţi ieri în sala de festivităţi de la Casa Armatei pentru a mă susţine moral şi profesional în demersul meu de a completa cu un volum de tip cronică istoria contemporană a judeţului Botoşani, cum a ţinut să constate istoricul prof. dr. Dan Prodan.
Au fost prezente persoane cunoscute în mediul public dar şi persoane care au venit pentru a-l cunoaşte „mai îndeaproape pe cel care  realizează reportajele la Lumea lu’ Rotundu” cum mi-au declarat.
Mulţumesc stâlpilor templului culturii botoşănene care m-au onorat cu prezenţa. Profesoara Cornelia Viziteu – directorul Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu”, arheologul Aurel Melniciuc – directorul Muzeului Judeţean Botoşani, Traian Apetrei – directorul Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani, jurnalistul şi scriitorul Eugen Hruşcă etc. au renunţat la câteva ore din timpul lor liber şi au participat la eveniment.
Mulţumesc în mod deosebit primarilor veniţi din judeţ. Am remarcat prezenţa primarilor de la comunele Coţuşca, Călăraşi, Ibăneşti, Răchiţi şi îmi cer iertare dacă nu i-am salutat şi remarcat pe toţi dar în astfel de împrejurări ester greu să fii prezent peste tot.
Cu stilul său concis şi cu cuvenita acribie ce-l caracterizează pe omul de ştiinţă, prof, dr. Dan Prodan a rezumat volumul într-o formă didactică uşor de reţinut dar şi care să incite la lectură. Istoricul Gheorghe Median, ca un memorialist cu experienţă de zeci de ani în activitatea muzeistică a analizat volumul prin prisma corectitudinii informaţiei conchizând că adevărul este la el acasă.
Când doi istorici cu o asemenea greutate profesională mi-au dat notă de trecere asupra celor consemnate în volum, parcă m-am simţit cumva uşurat de povara remuşcării că dacă prin cele scrise am comis şi nedreptăţi care nu mai pot fi reparate. Le mulţumesc din toată inima şi îi asigur că le port un respect deosebit pentru faptul că au renunţat la preocupările lor profesionale şi au onorat evenimentul implicându-se creativ.
Mulţumesc şi colegilor din presă că au dat curs invitaţiei lansată public şi îi asigur că le respect munca şi strădania de a se pune în slujba comunităţii prin a oferi botoşănenilor informaţii cât mai diverse şi complete.
Şi mai am a mulţumi cititorilor Jurnalului care în aceste zile m-au înţeles şi m-au iertat că nu am fost prea generos cu ei în a le oferi articole de genul cu care i-am obişnuit şi pentru care este citit Jurnalul.
Şi pentru că până las sfârşitul acestui an nu voi mai posta comentarii pe blog, mulţumesc cititorilor de peste an şi le urez ca noul an să le aducă împlinirea tuturor dorinţelor personale şi de familie, sănătate şi succese profesionale.
La mulţi ani!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia