Feb 07

Constat cu adâncă amărăciune că nu numai politicienii s-au ticăloşit ci şi slujitorii în sutană pe care în mod obişnuit îi numim preoţi. Iată o nouă dovadă a ticăloşiilor de care sunt în stare cei la care am făcut referire.
Unul dintre cei mai mari demagogi postdecembrişti din politica românească, şi-l numesc aici pe liberalul Eugen Nicolaescu, a iniţiat un proiect de lege pe motiv de prevenţie în îmbolnăvire. Numai că prin conţinutul viitoarei legi sunt prevăzute de fapt o serie de condiţionări în tratarea unor boli  precum cancerul. Vrea fostul ministru al Sănătăţii ca bolnavii de cancer sau de boli cronice care nu s-au supus unor obligaţii generate de programele de prevenţie a îmbolnăvirii să-şi suporte costul tratamentului. Fie cancer pulmonar, mamar, fie bolnavi cardiovasculari, cu sau fără venituri financiare, Nicolaescu vrea să-i lase să moară în chinuri groaznice pentru că prin legea propusă aceşti bolnavi nu vor mai beneficia de tratament gratuit.
Iar în susţinerea legii sale de o cruzime greu de imaginat pentru o minte umană de nivel secol XXI, de fapt o lege criminală, s-au aliat şi patru liberali botoşăneni, toţi cu o carieră politică construită pe principii străine de etică şi morală dar aflate sub incidenţa legii penale.
S-au raliat demagogului liberal de rang naţional infractorul liberal Verginel Gireadă, un tractorist care a ştiut să speculeze imaturitatea politică a comunităţii de care aparţine, care a ştiut cum să folosească minciuna şi ipocrizia pentru a pătrunde în sfera înaltei puteri. Din tractorist, Verginel Gireadă a ajuns primarul comunei Mihai Eminescu, funcţie din care s-a comportat ca vechilul pe moşie şi de pe urma căreia s-a pricopsit cu o condamnare penală definitivă şi cu alte dosare pe rolul instanţelor de judecată. Iar după condamnare, nemaiputând deţine funcţia de primar a  lăsat-o moştenire nevestei sale, totul fiind posibil cu complicitatea alegătorilor din comună inconştienţi de viitorul lor şi al copi8ilor lor. Iar Gireadă, dacă tot a devenit infractor cu acte în regulă, şi-a propus să ajungă Parlamentar, deziderat îndeplinit tot cu complicitatea votanţilor botoşăneni care au susţinut prin votul or gaşca de infractori propusă în 2012 de USL pentru a merge în Parlament.
Lui Gireadă i s-a alăturat deputatul liberal Costel Şoptică, om de afaceri care derulează contracte publice cu primarii PSD din judeţ, care a dat mai multe ţepe financiare unor instituţii publice şi care neplătind obligaţiile fiscale la stat şi-a declarat firmele în insolvenţă înfiinţând altele noi pentru a încheia alte contracte pe banii publici.
Al treilea parlamentar liberal, senatorul Viorel Grigoraş, a semnat susţinerea legii criminale el fiind la rându-i un potenţial infractor pentru că a ţepuit Ministerul Muncii, prin firma sa de transport călători,  cu suma de peste 7 miliarde lei vechi.
Acestor trei liberali li s-a alăturat Raluca Turcan, de acasă Tatarcan, iberala botoşăneană  care şi-a clădit cariera politică începând-o p0rin a primi lecţii în intimitatea oferită de Teodor Stolojan.
Iată, dar, cine sunt liberalii care au grijă de „sănătatea noastră” prin a ne lipsit de finanţarea gratuită în caz că suntem bolnavi de cancer sau alte boli incurabile.
Acestor ticăloşi politici în costum, care spre ruşinea multora dintre noi ne reprezintă la cel mai înalt nivel legislativ naţional, să-i alăturăm şi pe ticăloşii în sutană. Protopopul de Dorohoi, Stelian Ciurciun şi cu protopopul de Botoşani, Lucian Leonte s-au plâns către Agenţia de ştiri Agerpres că unii preoţi o duc greu, la biserica la care slujesc nemaifiind săvârşite botezuri sau cununii de ani de zile.
Ce n-au spus aceşti criminali morali la adresa adevăratei credinţe este că tarifele practicate de către preoţi pentru serviciile religioase au ajuns la sume insuportabile de către oamenii de la sate, mai ales de către tinerii lipsiţi de venituri financiare substanţiale. O cununie religioasă a ajun să-l coste pe naş peste 1000 lei, aşa că tinerii nu mai găsesc naşi şi preferă traiul fără cununia religioasă, de obicei în concubinaj.
De născut nu mai nasc că n-au cu ce-şi creşte copilul. Condamnarea avortului de către slujitorii Bisericii nu asigură condiţii de creştere a unui copil.
Mii de copii trăiesc drama unei vieţi infernale pentru că părinţii n-au cu ce-i hrăni, îmbrăca, purta la şcoală şi-i abandonează la stat în cel mai fericit caz. Asta în cazul fericit când asistentul social de la comună sau oraş este milos şi întocmeşte actele necesare de preluare în plasament maternal a copilului chinuit de familie.
Nu cunosc în judeţul Botoşani nicio parohie rurală în care preotul să se fi arătat interesat de copii chinuiţi în familii cu probleme. Încercările de la oraş de a se crea centre sociale de către preoţi au fost doar false etichete de imagine a Bisericii, în spatele acestor încercări ascunzându-se de fapt interesele financiare ale preotului.
Să anunţe cei doi protopopi că la bisericile din raza lor de competenţă serviciile religioase sunt gratuite şi atunci vor avea şi botezuri, şi cununii, că de înmormântări nu aduc vorba pentru că nu duc lipsă. De vreme ce preoţii sunt lefegii la stat, adică bugetari, firesc ar fi să nu încaseze niciun leu pentru serviciile religioase. Dar ei au institut tarife înrobitoare pentru că numai aşa pot avea maşină luxoasă, casă de vacanţă, apartament la oraş şi locuinţe pentru copii.
În ultima perioadă se poate observa că parohiile încep să fie moştenite de fii preoţilor şcoliţi prin seminarii şi cu diplome în Teologie obţinute pe căile încurcate al Domnului ca să nu-şi dea seama credinciosul de rând cum este păcălit.
Vă provoc la un experiment. Repetaţi experimentul de acum aproape 2500 de ani făcut de filozoful grec Diogene. Aprindeţi o lumânare şi umblaţi ziua în amiaza mare printre oameni să găsiţi un preot credincios. Veţi trăi trista experienţă să nu-l găsiţi! Cum  nici Diogene n-a găsit un omul căutat

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia