Feb 09

Cu o situaţie electorală în ceaţă, în loc ca liberalii să caute căile de dialog cu românii pentru a strânge cât mai multe simpatii care să se transforme în voturi pentru candidaţii locali, ei au iniţiative care stârnesc indignare naţională şi atrag multă ură asupra partidului.
Apariţiile publice ale demagogului Eugen Nicolaescu provoacă greaţă multora dintre noi. Neruşinat lăudător al USL-ului în perioada premergătoare alegerilor locale şi parlamentare din 2012, şi mai neruşinat lăudător al premierului Ponta după ce acesta l-a făcut ministrul Sănătăţii, Nicolaescu a devenit un aprig critic la adresa liderilor PSD imediat ce PNL a ieşit din coaliţia numită USL.
Omul acesta a arătat ţării întregi că nu are niciun fel de principii morale, că nu se dă înlături de la nimic murdar dacă acel nimic îi oferă posibilitatea de a ieşi ca păduchele în frunte şi de a se căpătui cu ceva putere aducătoare de parale.
Nu cred că poate vreo unul dintre noi uita marea ţeapă pe care Nicolaescu a dat-o bugetului ministerului Sănătăţii cu acel Program de verificare a sănătăţii tuturor românilor. Milioane  de euro, bani cu care se puteau salva multe vieţi, au ajuns în buzunarul patronilor de laboratoare de analize medicale. Nici în ziua de astăzi nu se cunoaşte care era starea de sănătate a românilor stabilită în baza acelui Program. Pur şi simplu peste 20 milioane de euro s-au cheltuit doar pentru că aşa a gândit contabilul ajuns ministrul Sănătăţii.
Iar acum demagogul-contabil a pitrocit un alt plan de a căpuşa banii strânşi din sudoarea celor care muncesc pentru a se forma fondul de sănătate. Vrea el o Agenţie de stat, instituţie sigură de fituit banii publici, pentru a ne învăţa cum să prevenim anumite boli. Iar dacă nu vom participa la lecţia de sănătate oferită de contabilul Nicolaescu ca prevenţie, acesta a hotărât că de ne îmbolnăvim de cancer sau inimă o să ne plătim tratamentul. Nu vom avea bani, o să pierim cu zile pentru că aşa vrea un nebun ajuns parlamentar susţinut în demersul său legislativ de alţi nebuni din PNL.
M-am crucit ieri când am auzit-o pe Alina Gorghiu că legea iniţiată de Nicolaescu este un început bun pentru sistemul de sănătate al românilor. Fata asta este inconştientă de ce zice şi ce face. Numai faptul că s-a arătat o susţinătoare a lui Nicolaescu, cel mai ticăloşit politician, ne arată că ea nu are nimic din calităţile care se cer unui mare om politic lider de partid.
Dacă Gorghiu ar fi gândi cât de cât, ar fi ieşit public şi ar fi declarat că PNL-ul se delimitează de iniţiativa lui Nicolaescu pe care îl vor exclude din partid. Ori, Gorghiu şi alţi parlamentari liberali cu mintea-n colţuri au semnat alături de Nicolaescu. Iniţiativa a fost lansată în prag de alegeri locale. Cine dracu’ să mai voteze cu candidaţii PNL când ia act la ce-l aşteaptă din partea liberalilor, când află că poate muri cu zile dacă nu are bani să-şi plătească tratamentul pentru că aşa i s-a năzărit unui nebun susţinut de alţii de aceiaşi teapă ca el.
Alina Gorghiu n-a învăţat nimic din ce-a pătimit fostul PDL pe vremea când mai era la guvernare şi se apropiau alegerile locale şi parlamentare din 2012. Aeriana ministru al Mediului, Sulfina Barbu, a iniţiat în prag de alegeri o lege prin care-i obliga pe români să facă grătar numai în locuri împrejmuite precum lagărele, locuri aflate departe de verdeaţa pajiştii şi a pădurii. A stârnit atunci ura multor iubitori de grătar la sfârşit de săptămână.
Premierul Boc avea bani să reîntregească salariile tăiate la bugetari dar aştepta nu se ştie ce. Ponta şi Antonescu, co-liderii USL, ştiau de această rezervă bugetară şi au făcut tot ce le-a stat în putinţă să dea jos Guvernul Boc pentru a fi ei cei care să reîntregească salariile tăiate. Au reuşit iar Boc şi al său PDL s-a ales doar cu ura bugetarilor.
Toate aceste greşeli politice au atras din partea românilor o sancţiune severă la vot. Aşa vor păţi şi liberalii, pentru că prostia şi nebunia se plătesc cu vârf şi îndesat. Mai ales că pe ei nu-i va da jos PSD-ul cum l-a dat pe Boc, ei se dau jos singuri!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Doamne, cât sunt de proşti!”

  1. 1. botosanean Says:

    amintiți și de botoșănenii penali care au semnat acest document pentru ca cei care vă citesc să nu-i mai voteze niciodată. Cu marele și fostul mare lider de partid Șoptică și Grigoraș, secondați de tractoristul Gireadă și de Turcan (de fata asta chiar îmi pare rău o credeam mai deșteaptă) mi-e rușine să spun că sunt botoșănean

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia