Feb 09

Un scandal izbucnit la Şcoala nr.13 din Botoşani a ajuns în atenţia mediei naţionale şi ne-a făcut de râs judeţul în faţa întregii ţări. Scandalul a fost provocat de către profesoara de Geografie de la respectiva şcoală, Mihaela Filip, care are copilul în clasa a V-a şi coleg de clasă cu Andrei, elev afectat de Sindromul Down.
Filip a instigat colegii lui Andrei, părinţii elevilor pentru a face presiuni ca Andrei să fie mutat la o altă şcoală. Mai mult, uitând că este mamă şi profesoară, Filip a cerut colegilor de catedră să-l lase corigent pe Andrei ca să-i determine părinţii să-l ia de la şcoală.
Profesoara Filip şi-a permis toate acestea având avantajul puterii prin deţinerea şi a funcţiei de inspector de Geografie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. De pe poziţia de inspector şcolar ea şi-a permis să-şi ameninţe colegii şi să discrimineze un copil numai pentru a crea un confort în plus propriului copil care s-a nimerit să fie coleg de clasă cu Andrei.
Cine este această Mihaela Filip? Este o umilă servitoare a PSD-ului şi mai umilă şi supusă servitoare a inspectorului general al IŞJ Mihaela Huncă (foto) , lideră a PSD care-şi permite să facă politică la vedere prin şcolile din judeţ fără teama că va răspunde în faţa legii. De prefectul Macaleţi nici atâta  n-arte a se teme că se au „ghini”.
Când s-au scos posturile de inspector la concurs, Huncă a recurs la un artificiu faţă de lege pentru a crea condiţii ca cel puţin doi dintre viitorii inspectori să fie cam singuri la concurs, unul dintre ei fiind Mihaela Filip.
Pentru participarea la concursul pentru funcţia de inspector şcolar la Geografie, Istorie, Fizică şi Chimie, Huncă a pus condiţia ca participantul să aibă dubă specializare, respectiv istorie-geografie şi fizică-chimie. Prin impunerea acestei condiţii de dublă specializare Huncă l-a eliminat din concurs pe prof.dr. Daniel Botezatu, istoric, şi profesorul dr. Cornel Furtună, care este specializat numai în Fizică nu şi Chimie.
Aşa s-au aranjat lucrurile la IŞJ Botoşani ca posturile de inspector să fie ocupate de oamenii care slujesc cu credinţă PSD-ul şi nu de neaveniţi.
Când a izbucnit scandalul cu Andrei, imediat Huncă a trimis la Şcoala 13 o comisie care să facă verificări. Bineînţeles că membrii comisiei au primit indicaţiile preţioase ca totul să fie O.K.
Ieri, Mihaela Huncă a anunţat public că nimic nu este adevărat că Andrei ar fi discriminat, că profesoara Filip ar fi făcut presiuni la părinţi şi colegii de catedră ca Andrei să fie şicanat şi părinţii să-i să-l mute la altă şcoală. Nimic din tot ce s-a lansat ca acuzaţie la adresa profesoarei-inspector nu s-a confirmat de către Comisia instituită de Huncă.
Numai că adevărul tot a ieşit la iveală iar scandalul a luat dimensiune naţională. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a depus o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi a cerut o anchetă serioasă asupra cazului. Cum PSD-ul nu mai are postaci prin instituţiile centrale ale statului care să-i apere pe şefii puşi de PSD, Mihaela Huncă se şi umila sa supusă Mihaela Filip se pot aştepta la nişte consecinţe nu prea plăcute.
Dealtfel Mihaela Huncă mai este cercetară pentru abuz de putere şi funcţie de către un comisar din IJP Botoşani care comisar a disjuns o parte din dosar şi a trimis faptele spre anchetă la DNA Suceava, la mijloc fiind vorba de acte de corupţie săvârşite chiar de şeful IŞJ Huncă.
Poate că în urma acestui scandal şi ministrul Educaţiei, Curaj, va avea curajul să facă ordine prin IŞJ Botoşani ca angajaţii instituţiei să poată respira din nou liberi şi nu aer social-democrat. Cum îi obligă în prezent Mihaela Huncă.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Mizerabila cârdăşie Huncă – Filip din interiorul IŞJ”

  1. 1. botosanean Says:

    ati uitat de Mina Rusu, cea care a plecat la minister de la școala 13?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia