Feb 21

Săptămâna trecută senatorul PSD Doina Federovici a mai cotcodăcit ouatul unei  mărgeluţe. Ea şi-a înfoiat penele în faţa presei locale anunţând că l-a somat pe premierul Dacian Cioloş să rezolve problema bătrânilor de la Căminul social din Truşeşti, cămin rămas fără finanţare din partea Ministerului Muncii.
Iar şi-a arătat senatorul cu fustă ipocrizia politică. Problema Căminului de la Truşeşti nu este buna nouă. Ea s-a creat în vremurile când Ministerul Muncii era condus de către ministrul PSD Rovana Plumb. A cam uitat senatorul PSD de vremurile când îşi rotea cloşul rochiei pe lângă ministrul Rovana Plumb venit la Botoşani să viziteze căminele sociale.
Îi aduc aminte Doinei Federovici de acea vizită la Căminul de copii cu handicap de la Stăuceni unde Rovana cuprindea în braţe pe acei copii nefericiţi şi-i săruta iar ea stătea şi privea cu dispreţ la trupurile firave ale nefericiţilor loviţi de diverse handicapuri fizice. Vizita s-a consumat în 23 octombrie 2014 iar de atunci şi până la demisia Guvernului Ponta a mai trecut aproape un an, timp suficient ca Doina Federovici să intervină la ministru să rezolve definitiv finanţările pentru Căminele sociale de pe raza judeţului Botoşani.
Simţindu-şi sfârşitul aproape, premierul Ponta a devalizat bugetul ţării pe anul 2015 şi l-a afectat grav pe cel din 2016 prin a acorda pomeni electorale sub forma unor măriri de salariu la bugetari dar şi prin acordarea unor stimulente financiare cu caracter social. Doina Federovici a aplaudat cu satisfacţie partinică această risipă financiară dar nu i-a trecut prin cap că dacă-i hram, hram să fie şi să facă o deplasare la Ministerul Muncii să-i ceară Rovanei Plumb să facă şi ea niţică risipă alocând bani la căminele sociale, inclusiv pentru cele din Botoşani.
În schimb, aceiaşi Doină senator nepricepută în managementul politic s-a răstit la actualul premier Dacian Cioloş să rezolve problema Căminului de la Truşeşti. Guvernul Cioloş este unul de tranziţie dintre Guvernul Ponta şi viitorul guvern care va rezulta din alegerile parlamentare de la toamnă. Prerogativele de premier îi sunt limitate. Dar Doina Federovici, care a cotcodăcit la Botoşani că a ouat multe mărgeluţe legislative, adică şi-a agăţat numele de coada şirului de iniţiatori de legi, putea iniţia un proiect de lege prin care să reglementeze finanţarea acestor cămine. PSD-ul are majoritate parlamentară şi o iniţiativă legislativă a sa în acest domeniu social nu ar întâmpina nicio piedică.
N-o va face pentru că îi lipseşte motivaţia şi priceperea necesară. În schimb, mult mai pricepută este în a fi ipocrită, aruncând vina asupra oricărei alte persoane numai a vinovatului nu pentru că vinovatul, în situaţia de faţă, stă ascuns în mijlocul PSD-ului.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Ipocrită în fustă de senator”

  1. 1. Aliexpress Romania Says:

    Buna. Am ajuns pe pagina ta si am observat ca este foarte ingrijita si prezinta
    lucruri utile. Permite-mi sa prezint si eu despre
    un magazin online cu lucruri foarte ieftine: Aliexpress Romania.
    Cred ca aiaflat deja de el. Bafta.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia