Feb 29

Ieri, primarul Ovidiu Portariuc şi-a primit la primărie invitaţii de la Curtea de Conturi Botoşani care au primit misiunea să verifice creditele angajate de fostul primar Cătălin Flutur şi să constate că sunt credite ineficiente şi inutile, ca să dea bine pentru actualul primar.
Desigur, nici picuraţi cu lumânarea cei care au regizat acest control nu o vor recunoaşte, ei urmând a susţine că este un control tematic ordonat, fără a ne spune şi cine l-a ordonat. Că este un control tematic, de acord, că a fost ordonat iarăşi sunt de acord dar că nu se ştie cine l-a ordonat nu mai pot fi de acord.
Neculai Lupu, actualul director al Curţii de Conturi Botoşani a fost pus în funcţie încă de la înfiinţarea instituţiei. Nu era Lupu cel mai competent economist din Botoşani la acea vreme dar era singurul cumătru că Viorica Afrăsânei, la acea vreme deputat PSD cu mare putere de influenţă la nivel de PSD Bucureşti, locul unde s-a pitrocit cine va ocupa funcţiile teritoriale de director la Curtea de Conturi care tocmai luase fiinţă.
Pus în funcţie de PSD, Neculai Lupu n-a mai putut fi clintit de nici un alt partid pentru că tot timpul PSD-ul a avut grijă ca în fruntea Curţii de Conturi să fie preşedinte un om al lor cum este şi în prezent Neculai Văcăroiu.
De pe postul de director Lupu şi-a servit cu credinţă naşul politic PSD-ul. Primarii PSD n-au avut niciodată probleme serioase de pe urma controalelor efectuate de către inspectorii Curţii de Conturi, dimpotrivă, atunci când la Curte au fost primite reclamaţii la adresa unor astfel de primari că s-au înfruptat din banii primiţi, inspectorii i-au spălat şi prezentat în public ca model de cinste şi corectitudine.
Şi ca să nu fac generalizări, exemplul cel mai proaspăt vine de la Văculeşti, unde primarul Sorin Gânga a fost reclamat că a asfaltat drumul privat care duce la vila sa cu bani publici. Inspectorii trimişi să verifice reclamaţia l-au scos basma curată. Cum să fi fost altfel când la Primăria Văculeşti o odraslă de inspector de la Curte a fost angajată pe un post călduţ şi bănos.
Nu la fel de mumă a fost directorul Lupu şi cu primarii opoziţiei la care a imputat până şi costul felicitărilor adresate membrilor comunităţii cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi pascale. Au voie să-şi felicite sătenii numai primarii social-democraţi că ei au tradiţia felicitărilor din vremurile lui Ceauşescu când trimeteau munţi întregi de telegrame de felicitare.
Sper că am punctat suficient de convingător relaţia directorului Lupu cu PSD-ul ca să puteţi înţelege ce caută inspectorii Curţii la Primăria Botoşani pentru a controla creditele angajate de fostul primar Cătălin Flutur.
Văzându-se clar depăşit în sondaje de Flutur, Portariuc speră să-şi salveze imaginea şi viitorul mandat ponegrindu-l pe Flutur. Aşa că i-a chemat în control ca să constate orice se poate constata ca fiind nod în papură pentru Flutur. După care Portariuc va convoca o conferinţă de presă şi le va spune botoşănenilor că a-l alege pe Flutur ar fi o mare greşeală din partea lor de vreme ce fostul primar a irosit banii bugetului, fluturând actul de control al celor de la Curte drept probă de vinovăţie a lui Flutur.
Măgării de acest fel sunt specifice oamenilor PSD. E drept că până la urmă s-a dovedit de fiecare dată că era doar o minciună dar răul fusese făcut.
Anul trecut aceiaşi inspectori de la Curte au verificat creditele angajate de Portariuc şi au conchis că totul a fost perfect legal. Bieţii inspectori n-au avut ochi să vadă hârtiile şi minte să priceapă că Portariuc a angajat un credit de peste 20 milioane lei cu cea mai mare dobândă din România şi că acest credit a stat nefolosit vreme îndelungată dar Primăria Botoşani a plătit băncii dobânzile cuvenite.
Acum au revenit la Primărie să-şi ducă la bun sfârşit mârşăvia pusă la cale într-un birou al PSD unde directorul Lupu a primit sfaturi cum să procedeze ca să-l discrediteze pe Flutur şi să-l preamărească pe Portariuc.
În politică sunt ticăloşi şi canalii fel de fel dar cei din PSD sun cei mai periculoşi şi lipsiţi de scrupule. Iar dovezile că este aşa sunt cu duiumul.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia