Mar 07

Cum am comentat la sfârşitul săptămânii trecute, profesorul dărăbănean Constantin Moroşanu, preşedintele Asociaţiei „Prietenii Basarabiei, Bucovinei şi Ţinutului Herţa” a organizat sâmbătă, 5 martie, la marginea satului Oroftiana, pe graniţa cu Ucraina,  comemorarea victimelor masacrului de la Lunca din noaptea de 6/7 februarie 1941.
Pentru că la eveniment îşi anunţase participarea parlamentarii PNL Costel Şoptică şi Corneliu Popescu, ambii cu probleme de imagine şi moralitate, am condamnat evenimentul ca fiind unul politizat. De asemenea, la eveniment s-a declarat partener de organizare şi primarul comunei Suharău, Marcel Chelaru, un personaj imoral şi implicat într-o sumedenie de ilegalităţi, pe care l-am considerat că fiind un nepot al bolşevicilor care au comis acel masacru şi, deci,  n-avea dreptul moral de a fi prezent la eveniment.
Se pare că cele scrise de mine a avut ceva ecou în rândul celor vizaţi. Sâmbătă, în timp ce pe tăpşanul din marginea satului Oroftiana se adunaseră vreo 20 de participanţi la eveniment, şi-au făcut apariţia şi parlamentarii Costel Şoptică şi Corneliu Popescu.
Cei doi s-au retras în curtea şcolii, au discutat vreo 10 minte la telefonul mobil, după care, văzând că participarea este una modestă şi nu-i vreo sfârâială de campanie electorală, s-au urcat în Jeep şi au plecat.
Aşa sânt lucrurile, faptul că au plecat nu înseamnă că ticăloşia nu a fost comisă. A fost comisă prin simpla prezenţă iar dacă participarea ar fi fost una numeroasă, cei doi ar fi luat cuvântul pentru a deplânge, ipocrit, moartea celor peste 500 de români ucişi de grănicerii bolşevici, căutând să impresioneze asistenţa pentru a a-i câştiga bunăvoinţa în scop electoral.
Dar şi mai plină de ticăloşie a fost modul în care primarul Marcel Chelaru a gestionat evenimentul. De vreme ce s-a cerut a fi partener de organizare, deci gazda evenimentului, protocolar era să-şi fi pus eşarfa cu însemnele puterii cu care este investit şi să-i fi primit pe primarii de dincolo de graniţă veniţi în calitate de invitaţi, după care să se fi retras în ticăloşia sa.
N-a făcut acest gest, s-a dat la fund şi el. Felicitări preotului paroh din Oroftiana care alături de profesorul Moroşanu a susţinut organizarea şi desfăşurarea actului de comemorare.
Cât despre cei doi parlamentari liberali, gurile rele spun că s-ar fi retras la locuinţa primarului Marcel Chelaru. Casa primarului are amenajat la subsol un spaţiu de petrecere bine camuflat şi ferit de ochii muritorilor de rând unde periodic sunt organizate chefuri c invitaţi de marcă. Primarul are femeie în casă, nevastă-sa, despre care nu se ştie să fi lucrat vreodată pe undeva, având slugă care-i spală şi face mâncare. Viaţă de baron local, ce mai!
Tot gurile rele mai spun că duminică primarul Chelaru, care se declară liberal când îi rost de vreo afacere cu Şoptică sau Gireadă,  a fost invitat de onoare la Balul femeilor organizat de către primarul PSD de Hudeşti Viorel Atomei. Despre acest bal încercăm să aflăm mai multe detalii pentru că la el ar fi participat toată floarea cea vestită a PSD-ului Botoşani cu fustă şi pantaloni.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia