Mar 31

Joi, la şedinţa de Consiliu Judeţean Botoşani, consilierul judeţean de pripas la Partidul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Europa (ALDE)  după ce i-a văcsuit pantofii liderului PNL Florin Ţurcanu, acum după gratii, a cerut colegilor şi conducerii instituţiei să-i ajute pe săracii judeţului.
În ce bază legală poate CJ-ul să acorde ajutoare sociale săracilor din judeţ aflaţi în competenţa de administraţie a primarilor n-a mai spus generosul Zmău pentru că era peste puterile sale de cunoaştere a legislaţiei şi competenţelor conferite de Legea 215 CJ-urilor.
Cum a ajuns Zmău să transforme bugetul  CJ-ului în pomeni publice aflăm chiar din guriţa sa. Cică a fost la Lunca şi a constatat că acolo sunt două familii de sărace care n-au ce mânca. Păi, tovarăşe miliţian fost, dacă ajungeai în cătunul numit Stăneşti, zonă locuită de bruneţei, aveai să constaţi că sunt zeci de familii de săraci care n-au ce mânca dar care  n-au nici darul muncii.
Problema bolnavului de TBC care dă bătăi de cap primarului de la Lunca putea fi foarte simplu rezolvată şi de Zmău în calitatea sa de consilier judeţean dar pentru aşa ceva era nevoie de cunoaştere a reglementărilor din sistemul protecţiei sociale şi pe ce buton să apese.
Cocoţat în conducerea ALDE fostul miliţian a descoperit brusc că-i este milă de săracii judeţului, el, unul dintre îmbogăţiţii pe banii publici care printre altele aveau ca destinaţie şi ajutorarea acestor săraci. Mai ales dacă aducem vorba de medicamentele vândute prin farmacia familiei.
Impostorii politici ca Zmău n-au scrupule când vine vorba de interesul lor aşa că Zmău ar vota oricând ca banii de la investiţii să ajungă la săraci numai să poată el să se laude că moare de grija lor şi să-i fraierească de votul din 5 iunie. Şi Vasileasca de la Craiova murea de grija săracilor ca să adune capital electoral şi acum îi iese pe ochi, că la mâini are cătuşe, milostivenia făcută pe banii şi munca altora.
Ca să scurtăm povestea, ajutoarele sociale le acordă numai primăriile şi numai pe baza anchetelor sociale şi nu Consiliul judeţean care are în subordine căminele sociale, cu totul altă mâncare de peşte şi cu reglementări extrem de clare pentru cei care ştiu să le citească şi nu să le silabisească.
Fără doar şi poate că Zmău face parte din categoria politicienilor ipocriţi şi impostori pe care eu i-am numit „ţurcăneni”, motiv ca botoşănenii să ia aminte şi prin votul din 5 iunie să-i elimine din viaţa politică şi publică pe toţi aceşti impostori care-şi bat joc de munca noastră, de banii publici..

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia