Sep 19

Liderii PSD Botoşani nu ratează nici un prilej de a-şi încununa activitatea politică cu noi succese menite să le consolideze poziţia politică în plan judeţean.
Comentam săptămâna trecută că „plantaţii” PSD-ului în funcţiile cheie din ministerul Educaţiei au venit la Botoşani să facă evaluarea profesională a inspectorilor de specialitate din cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar, instituţie condusă cu succes de către liderul PSD Mihaela Huncă. Afirmam atunci că evaluarea este una formală pentru că toţi actualii inspectori vor primi calificativ care să le permită păstrarea pe postul ocupat.
Iată că anticipaţiile mele s-au adeverit.  Ieri, Mihaela Huncă a anunţat fericită că evaluarea s-a încheiat iar toţi inspectorii au primit calificativul „foarte bine” . Consiliul de Administraţie al IŞJ a validat calificativele acordate aşa că prin IŞJ toată suflarea omenească va respira şi expira aer social-democrat.
Dacă cei veniţi de la minister ar fi avut curiozitatea să dea o căutare pe Google cu numele fiecărui inspector, ar fi aflat din presa locală online că unii dintre ei nu sunt nicidecum cheie de biserică iar Huncă nici pe departe uşa de la sfântul locaş de credinţă.
De exemplu ar fi aflat că inspectorul de istorie-geografie, Mihaela Filip, a jignit grav un elev bolnav coleg de clasă cu feciorul său la Şcoala nr.13 Botoşani. Mai mult, inspectoarea abuzând de poziţia sa în IŞJ, şi-a mutat copilul la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” numai să nu fie în clasă cu un coleg bolnav de sindromul Down.
Filip, de pe poziţia sa de educator şi inspector şcolar l-a umilit pe elevul bolnav în faţa clasei, i-a umilit părinţii iar ancheta IŞJ a scos-o basma curată. Firesc, de vreme de Mihaela Huncă, în calitate de inspector general, a făcut un artificiu legislativ şi o fraudă profesională prin care a cumulat postul de inspector de istorie cu cel de geografie pentru a-l putea dărui Mihaelei Filip. Se ştie că pentru această ispravă Huncă s-a ales cu o plângere penală depusă de prof.dr. Cornel Furtună, la plângere fiind adăugat şi cazul inspectorului de fizică-chimie Nadia Guluţă şi ea ajunsă în post printr-un artificiu legislativ şi de fraudă profesională comise de Huncă.
Cum cei din minister n-au dat căutare pe Google să afle aceste mişmaşuri, au plecat la Bucureşti cum au venit,. Cert este că Huncă a reputat un succes care-i va permite să-şi consolideze poziţia în PSD pentru un loc eligibil la Camera Deputaţilor.
Nici nevasta şoferului, senatorul Doina Federovici n-a stat pasivă. Ea a moşit un comunicat de presă publicat de cei aflaţi în solda PSD prin care a cotcodăcit o nouă mărgică ruginită: a cerul ministrului Agriculturii să-i despăgubească pe fermierii agricoli botoşăneni.
De acordat despăgubiri se vor acorda oricum dar nu de spaimă că un senator PSD de Botoşani l-a somat pe ministrul de resort. În comunicat nu se suflă nicio vorbă despre faptul că Guvernul Ponta a introdus taxa pe venitul agricol, taxă care a nenorocit numai la nivelul judeţului nostru zeci de mii de agricultori pentru că s-au trezit cu executări silite pentru nişte producţii agricole pe care nu le-au realizat vreodată.
Nici de taxa pentru fondul de sănătate aplicată asupra veniturilor din arendarea terenului n-a pomenit nimic nevasta şoferului, taxă care a diminuat semnificativ veniturile bătrânilor care nu-şi mai pot lucra pământul din cauza bătrâneţilor şi a lipsei de unelte agricole.
Şi Doina Federovici a b bifat o acţiune de imagine pentru PSD, motiv să nu îndrăznească nimeni să aspire la locul întâi pentru Senat pe care se consideră îndreptăţită să-l ocupe.
Eu aştept şi un comunicat al acesteia despre cum a votat ea ieri în Senat ca să-l apere pe autorul moral al morţii poliţistului Gigina, generalul plagiator, mincinos şi cu instincte de criminal Gabriel Oprea. Poate ne spune câte ceva şi despre falsul comis la Comisia de învăţământ de mentora sa Ecaterina Andronescu. Ori poate ne povesteşte cum a procedat ea la şedinţa Comisiei juridice din Senat când a pitrocit  procesul verbal de şedinţă în favoarea lui Dan Şova, salvându-l de la arestare. Nu cred că suferă de vertijuri sau are puseuri de memorie dar parcă poţi să ştii?!
20.09.2016

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia