Oct 17

Dată afară din sediul ALDE Botoşani pe uşa din faţă, deputata Liliana Mincă a revenit la Botoşani şi a intrat în partid prin uşa din spate, uşa pe care de obicei se merge la hazna.
Cu patalama de preşedinte interimar al organizaţiei ALDE Botoşani primită de la penalistul Călin Popescu Tăriceanu, gaiţa parlamentară şi-a format o echipă de supuşi pe care i-a decretat cu de la sine putere membri în Biroul Judeţean. Georgeta Vătui, Maria Plămadă, Radu Alexandrescu şi Mihai Pavel, iluştri anonimi ai vieţii politice botoşănene, au primit mândri funcţia de vicepreşedinte cu care Mincă i-a investit prin puterea sa discreţionară.
Aliniaţi precum atleţii la linia de start, proaspeţii vicepreşedinţi au strigat în cor: „Servim cu credinţă partidul penaliştilor! Mulţumim pentru încrederea acordată. Săru’ mâna!” Cu sufletul plin de mândria lucrului bine făcut, Mincă le-a ordonat să rupă rândul şi să ia loc la masa la care ea s-a aşezat în cap, aşa cum a văzut că făceau şi foştii săi mentori Dan Voiculescu, Dan Diaconescu şi mai nou Călin Popescu Tăriceanu.
Cu experienţa dobândită în domeniul corupţiei în perioada cât Dan Voiculescu a pus-o şefă la Loto România pentru a-i fi apoi recunoscătoare prin a tăia felii din veniturile companiei în favoarea fiicei sale Camelia, acum cercetată penal şi ea, Mincă le-a explicat proaspeţilor colaboratori cine le sunt duşmanii împotriva cărora îşi vor uni forţele ca să-i doboare.
Primul duşman înfierat cu mânie de posibil viitoare penalistă (ca să nu facă notă discordantă faţă de şeful suprem Tăriceanu) a fost DNA-ul lui Koveşi. A urmat apoi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş. Guralivă cum o ştim, după ce i-a terfelit pe cei trei în limbajul elevat însuşit pe malul Volovăţului unde şi-a petrecut copilăria în satul Zahoreni, a răsuflat adânc şi le-a cerut ferm: „Vreau să fiu din nou deputată. Nu mă interesează cum şi prin ce mijloace voi ajunge, dar cine nu-i cu mine înseamnă că-i împotriva mea şi-l fac albie de porci.”
Trebuie să recunosc că la a face pe cineva albie de porci este extrem de pricepută. Dealtfel, după ce şi-a instalat noul staff s-a răfuit cu deputata liberală Roxana Ţurcanu. Doamne, cea fost la gura Lilianei! Expertă în ţaţaisme, nu altceva! Însă mă văd obligat să apreciez că a ştiut ce adversar să-şi aleagă în lupta pentru un nou mandat de parlamentar. Nici că se putea un adversar mai potrivit ca Roxana, că nu degeaba spun ţăranii când le vine scuipatul la furcă „cum îi sacul aşa şi petecul”.
Patru ani de zile cât a fost deputat de Botoşani în Colegiul Săveni, gaiţa parlamentară n-a făcut nimic pentru acest judeţ. A tras mâţa de coadă fără ca biata felină să miorlăie măcar de durere. Acum este decisă să ne mai fericească patru ani ca deputată. Strategia sa nu-i rea. Avem prin judeţ suficienţi încuiaţi care votează  vorbe şi nu fapte: iar la capitolul demagogie Liliana poate da lecţii şi celor două găinuşe ale babei de la PSD: senatorul Doina Federovici nevasta şoferului  şi deputata Ciofu Te Tamara.
Chiar le avertizez pe aceste două găinuşe social-democrate care de patru nani de zile vin de la Parlament la Botoşani şi ouă mărgeluţe ruginite despre isprăvile lor parlamentare că gaiţa Liliana, dacă va aduna ceva voturi, va rupe de la gura lor şi nu de la cea a liberalilor. Bine ar face cele două găinuşe s-o penească niţel pe Liliana de să-i meargă fulgii. Materie primă au din Parlament, loc pe unde Liliana a realizat o frumoasă colecţie de aventuri… politice.
Era s-o uit pe Mihaela Huncă, cea pusă de PSD şefă la Inspectoratul Şcolar Judeţean iar acum pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor. Am auzit că sunt nişte persoane negre în cerul gurii care vor ca în campanie să-i amintească Mihaelei de anumite aventuri amoroase. Pagubă-n ciuperci, Mihaela este divorţată!
După cum se derulează anumite evenimente, campania electorală se anunţă a fi plină de momente tragi-comice. Ad-o mai repede,  Doamne!
18.10.2016

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia