Oct 28

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, indiferent dacă au funcţii de conducere sau de execuţie, sunt asimilaţi funcţionarilor publici şi le este interzis prin lege să facă politică în instituţie sau în afara lei prin implicare în activităţi sau evenimente politice.
Sfidând aceste prevederi ale legii, ieri, un grup de inspectori şcolari s-au aliniat staff-ului PSD şi s-au deplasat b la Biroul Electoral Judeţean pentru a asista la depunerea listei de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Prezenţa lor a fost, cred ei, un act de fidelitate faţă de şefa lor Mihaela Huncă care a fost cocoţată de PSD pe locul doi pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor.
După cum îi este caracterul, nu cred că Huncă, după ce se va vedea cu imunitatea parlamentară şi pusă la adăpost de cercetările penale în care este implicată, îi va mai păsa de foştii săi colaboratori din IŞJ. Însă gestul inspectorilor ne arată cât de politizat este sistemul educativ şi cât de lipsiţi de respect faţă de lege şi faţă de contribuabilii care le plătesc lefurile sunt cei puşi să ne educe copii.
Ce fel de educaţie socială pot transmite aceşti inspectori celor de la catedră ca la rândul lor profesorii şi învăţătorii să ne educe copii în spiritul valorilor sistemului democratic şi nu a unor concepţii şi mentalităţi de umilire şi supunere necondiţionată în faţa celui care îţi încalcă drepturile şi libertăţile. Trăim o perioadă de degradare morală şi profesională iar cei care ar trebui să ne fie un exemplu de demnitate şi etalon de comportament moral sunt de fapt nişte laşi care s-au lăsat luaţi prizonieri de nişte ticăloşi căţăraţi în funcţia de şef cu ajutorul unor şi mai mari ticăloşi din mediul politic.
Felicitând-o pe Huncă pentru succesul ei de a fi un viitor deputat, în fond acei inspectori n-au făcut altceva decât să se solidarizeze cu toată mizeria morală şi profesională de care a dat dovadă Mihaela Huncă din momentul în care PSD-ul a numit-o şefă la IŞJ.
Le amintesc acestor inspectori că Mihaela Huncă este una şi aceiaşi profesoară cu funcţie de conducere de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani unde a luat mită, inclusiv o vilă, ca să treacă bacul nişte loaze ale unor căpătuiţi de după decembrie 1989. Tot Huncă este cea care este cercetată pentru utilizarea ilegală a unor fonduri europene, de această dată în calitate de funcţionar la IŞJ Botoşani. Este aceiaşi Huncă care a măsluit examenele pentru numirea unor inspectori şi pentru a bloca accesul la examene a unor profesori competenţi, motiv pentru care s-a ales cu două plângeri penale.
Huncă este cea care după iunie 2012, ajunsă şefă la IŞJ Botoşani, a schimbat din funcţie directorii competenţi şi a pus directori de şcoală nişte incompetenţi,. Mulţi profesori de educaţie fizică, domeniu din care a venit şi ea în fruntea IUŞJ. Le amintesc două cazuri proaspete. Numirea ca director la Hilişşu Horia a unui contrabandist de ţigări pe nume Slănină. Numirea la Şcoala Vornicei a unui profesor suplinitor şi incompetent, încălcând toate legile în materie de acceptare a unui candidat la funcţia de director. Ulterior a fost nevoită să-l demită pentru că incompetenţa lui Danalache devenise de speriat.
Iată pe cine s-au dus, încălcând obligaţiile legale, inspectorii ca s-o felicite că va ajunge deputat! Orice om cu bun simţ ar fi intrat în pământ de ruşine ştiind pe cine se duce să-l felicite şi să-i jure credinţă şi pe mai departe.
Reforma în sistemul de învăţământ trebuie începută de la Ministerul Educaţiei, coborâtă la nivel de IŞJ şi apoi cu cei de la catedră. Până când din sistemul de învăţământ nu vor fi îndepărtate astfel de cadre didactice, copii noştri vor deveni tot mai străini de valorile morale şi etice ale poporului nostru moştenite din generaţie în generaţie.
Iată şi numele celor care au acceptat umilinţa în public numai să se ştie la adăpost cu funcţia dăruită de cei din PSD prin Mihaela Huncă:  Gabriel Hârtie şi Paula Gavriluţă inspectori generali adjuncţi; Ciprian Manolache şi Petronia Scripcaru inspectori. Lor li s-a alăturat fostul lider de sindicat Şuliuc, dovedit de CNSAS ca fost informator al Securităţii lui Ceauşescu. Lume bună, ce mai!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Ruşine, domnilor inspectori de la IŞJ Botoşani!”

  1. 1. Ion Says:

    Nea Rotundu, l ai uitat pe Anisie inspectorul de sport care isi ranjea si el fasolea in poza de grup

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia