Nov 05

Şi la sfârşitul acestei săptămâni nevasta şoferului, senatorul – preşedinte al PSD Botoşani ne-a pricopsit cu un comunicat de presă manipulator. Cică Guvernul Mihai Tudose a mai făcut un pas pentru modernizarea drumului Tg. Frumos – Botoşani prin punerea în dezbatere publică a unui proiect de hotărâre, după care se va trece la organizarea licitaţiei. Costul lucrării ar fi de 365,9 milioane lei pentru 71 km de şosea iar termenul de execuţie de 24 de luni
“Este o veste uriaşă pentru toţi botoşănenii, mă bucur că Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor, a pus în dezbatere publică acest proiect de hotărâre care, ulterior, va ajunge pe masa Guvernului pentru a fi adoptat. Nu ne rămâne decât să aşteptăm se deruleze toţi paşii instituţionali şi această investiţie atât de aşteptată de botoşăneni să fie scoasă la licitaţie”, a consemnat senatorul Doina Federovici în comunicatul remis presei de curte a PSD-ului.
În primăvara acestui an, tot prin astfel de comunicate, Federovici ne anunţa că până la sfârşitul anului va fi asfaltat „drumul ruşinii”, acel drum naţional de pământ pe segmentul Rădăuţi Prut – Manoleasa Prut. Ba l-a adus şi pe ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, care ne-a dat cucuri la toţi şi atunci şi când a plecat de la cârma ministerului Transporturilor pe motiv de incompetenţă.
Dar comunicatele mincinoase par a fi esenţa vieţii senatorului Doina Federovici. În data de 8 martie 2016, Federovici emitea un comunicat de presă prin care susţinea că a rezolvat problema finanţării Căminului de bătrâni de la Truşeşti. Se lăuda că a vorbit personal cu premierul de atunci Dacian Cioloş, cu miniştrii Muncii şi Finanţelor. Presa de curte i-a închinat laude şi aproape că n-au considerat-o prima eroină politică postdecembristă a Botoşaniului, precum era Elena Ceauşescu pe vremuri pentru România. Nici astăzi finanţarea acestui cămin nu a fost rezolvată, deşi guvernele care se succed sunt ale PSD-ului.
Revenind la drumul naţional Tg. Frumos – Botoşani, ce nu ne spune Doina Federovici este că la începutul anului 2012 Guvernul Boc alocase bani pentru modernizarea lui, fusese organizată licitaţia şi urma ca imediat ce se încălzea vremea să înceapă lucrările, firma Transporturi Auto SA având câştigată execuţia unui tronson. Numai că în aprilie 2012 Guvernul Boc a fost înlăturat de POSD iar proaspătul premier al PSD Victor Ponta a retras finanţarea cele 400 milioane de lei alocată pentru întreg segmentul Tg. Frumos – Botoşani – Suceava.
Pe timpul Guvernului Ponta, senatorul Federovici ne-a mai manipulat cu comunicate de presă prin care eram anunţaţi că începe modernizarea acestui drum. A căzut Guvernul Ponta, a căzut şi ce al lui Sorin Grindeanu, va că dea şi acesta al lui Mihai Tudose iar Federovici va continua să ne anunţe prin comunicate că începe modernizarea drumului.
Eu cred că femeia asta dacă nu ne minte nu poate trăi!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia