Nov 09

Precum s-a consemnat în presa locală, Marius Budăi a fost şofer la Protecţia Copilului, post de pe care s-a remarcat ca un bun cărăuş al membrilor PSD. Drept răsplată, partidul l-a pus director la casa Judeţeană de Pensii Botoşani iar din decembrie anul trecut a fost făcut deputat, el întrunind toate criteriile cerute de partid printre care darul minciunii, al manipulării publice, fidelitate faţă de penalişti partidului ajunşi în funcţii înalte, răsturnarea valorilor morale şi etice pentru a ridica viciul la rang de virtute etc.
Din noua sa calitate de deputat, Marius Budăi ne pricopseşte aproape săptămânal cu câte un comunicat de presă a cărui conţinut este de cele mai multe ori şterpelit din emanaţiile gândirii şefilor săi de partid.
Un astfel de comunicat a fost dat publicităţii joi, această săptămână. Fostul şofer cărăuş de social-democraţi ne-a anunţat că, după calculele sale, de la 1 ianuarie 2018 cel puţin 1,25 milioane de angajaţi vor avea creşteri de salarii între 8 şi 9%. Practic, prin acest comunicat Budăi încearcă să ne convingă că toate protestele din stradă nu sunt decât manipulări odioase ale băncilor şi ale multinaţionalelor iar scăderea salariilor în urma transferării obligaţiilor de plată de la angajator la angajat o minciună sfruntată.
Calculul lui Budăi se bazează pe majorarea salariului minim pe economie la 1.900 lei începând tot cu 1 ianuarie 2018 dar, deocamdată, această măsură a fost amânată de Guvernul Tudose. Apoi, ce nu spune Budăi este că majorarea salariului minim pe economie va duce la un val de disponibilizări în toate societăţile cu capital privat pentru că resursele financiare ale acestora nu vor putea suporta majorarea. Un alt val de disponibilizări va veni din partea serviciilor în alimentaţie publică şi turism dar şi a prestărilor de servicii neindustriale.
În ce priveşte salariile informaticienilor şi ale persoanelor cu grad de handicap vor scădea exact cu obligaţiile de plată transferate de la angajator, lucru trecut sub tăcere de Budăi dar ştiut de întreaga ţară.
Calculul deputatului mai are la bază conceptul că patronii vor majora salarul brut al angajaţilor pentru a acoperi plata transferului de obligaţii fiscale asupra acestora, ceea ce este doar o presupunere. Dacă unii patroni vor face acest lucru, îl vor face pe seama reducerii forţei de muncă, crescând şomajul.
Budăi trece sub tăcere promisiunea PSD că va majora veniturile nete ale bugetarilor cu 20%, va majora pensiile şi va scuti de impozite veniturile lunare până la 2.000 lei tot cu 1 ianuarie 2018, măsuri cuprinse în Programul PSD dar abandonate..
Integrat în corul mincinoşilor din PSD, Budăi ne ia drept nişte proşti care pot fi minţiţi cu un comunicat plăsmuit în mod manipulator şi diversionist. El este de fapt un papagal al liderilor PSD care le copiază vorbele rostite la Bucureşti prin a le reproduce la Botoşani. Atât îi sunt resursele intelectuale, dar suficiente pentru a face carieră în PSD.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia