Nov 19

Fostă uşier şi preparatoare de cafea la Cabinetul parlamentar al senatorului PSD de Botoşani Răzvan Theodorescu, Daniela Lozneanu, la rându-i nevastă de şofer precum senatorul Doina Federovici, a ajuns acum directorul Inspecţiei Teritoriale de Muncă Botoşani. În ce priveşte calităţile care au recomandat-o pentru o astfel de funcţie, putem vorbi de oricare altele numai de competenţă profesională nu.
Despre nepriceperea sa voită sau nevoită în a rezolva problemele pe care salariaţii le sesizează ITM-ului am mai scris. Au fost situaţii faţă de care am dat dovadă de bunăvoinţă faţă de persoana sa pentru că problemele pe care urma să le rezolvate n-au fost de o gravitate ieşită din comun.
Voi relata acum un caz care îţi dă fiori când te gândeşti că instituţia în fruntea căreia a fost pusă politic Daniela Lozneanu are în competenţă şi anchetarea oricăror accidente de muncă, unele soldate chiar cu moartea angajatului.
Marinela Suşter locuieşte în satul Costeşti, comuna Răchiţi şi este angajată femeie de serviciu la Staţiunea Popăuţi. În ziua de 7 septembrie a.c. i s-a spus să facă curăţenie în camerele din pavilionul administrativ cel vechi. În camera unde se apucare să facă curăţenie parchetul era deja putred pe alocuri. Uşa de la intrare s-a desprins din balamale şi a căzut peste ea, rănind-o la o ureche. Greutatea uşii a făcut ca parchetul de sub picioare să cedeze iar un picior a intrat între lamele fiind străpuns de o aşchie de lemn.
Fiind vorba de o aşchie de lemn putred, de la sine se impunea ca primă urgenţă să fie dusă la spital pentru a-i fi rana dezinfectată şi bandajată. Nici vorbă de aşa ceva. Ca să nu se înregistreze cu accident de muncă, Ionică Nechifor a dat dispoziţie ca femeia să fie încuiată într-o cameră şi să nu fie lăsată să plece decât numai după ce se sfârşeşte programul. O decizie cumplită, avându-se în vedere că piciorul se putea infecta şi da în septicemie.
Nici ulterior femeia n-a avut voie să meargă la Urgenţe. Abia când piciorul i s-a infectat i s-a permis să ajungă la UPU. Zile în şir s-a prezentat Marinela la UPU iar medicul Iutis a trata-o în mod special pentru a-i salva piciorul de la septicemie generală. În tot acest timp Nechifor îl suna pe managerul spitalului pentru ai cere să nu i se acorde certificat medical pentru prea multe zile.
După zilele de concediu medical Marinela a fost obligată să-şi ia concediu fără plată ca să se poată face bine şi veni la lucru.
Despre comportamentul impostorului Ionică Nechifor ajuns director prin fraudă profesională şi legislativă  faţă de Marinela Suşter angajaţii Staţiunii vorbesc multe. Cică Ionică Nechifor i-a făcut avansuri sexuale în mai multe rânduri, a pipăit-o, i-a strâns sânii şi i-a cerut să se culce cu el. Marinela Suşter recunoaşte toate aceste avansuri ale lui Nechifor, i-a spus soţului şi chiar le-a reclamat la Poliţie.
În reclamaţia depusă la Poliţie Marinela Suşter arată că a fost sechestrată, deşi era rănită şi descrie cum este hărţuită sexual. Reclamaţia sa a ajuns să fie cercetată de poliţistul Mihai Cliveţ, partener de chiolhanuri cu Ionică Nechifor.
Spun partener de chiolhanuri pentru că Mihai Cliveţ împreună cu colegul său Balan au efectuat în vara anului 2015 o anchetă la Staţiunea Popăuţi pentru a-i descuraja pe angajaţi să protesteze împotriva lui Nechifor. După anchetă, Cliveţ şi Balan s-au dus acasă la Nechifor, aflată peste drum de Staţiune, unde au chefuit. La plecare au primit mai multe pachete cu bunuri (pielicele şi alimente), pachete pregătite de cumnatul lui Nechifor, Aurel Gaidur, după cum chiar acesta relatează cui este dispus să-l asculte.
După ce a urmat tratamentul medical şi şi-a salvat piciorul de la amputare, în 20 0ctombrie Marinela Suşter a depus un memoriu la  ITM, prezentând cazul său şi cerând să i se facă dreptate.
De atunci au trecut săptămâni dar nimeni din ITM n-a fost interesat să ancheteze acest accident de muncă. Un accident de muncă se raportează la ITM imediat ce s-a produs şi se anchetează  tot imediat. În cazul de faţă n-a fost nimeni interesat, deşi situaţia se putea solda cu consecinţe extrem de grave pentru angajatul accidentat şi blocat să se poată trata medical.
Vorbesc cei care au mai rămas prin Staţiune că Nechifor s-ar lăuda că a „vaccinat-o” pe Lozneanu. Nu-mi dau seama în ce sens o fi vaccinat-o, dar lipsa de operativitate în anchetarea cazului vorbeşte de la sine. Nechifor are un magazin de brânzeturi chiar în spatele sediului ITM iar madam Lozneanu este un client de casă, direct sau prin interpuşi.
„Cor4upţia ucide” strigau protestatarii după drama de la Club Colectiv. Da, continuă să ucidă iar oamenii PSD-ului puşi şefi pe alte criterii decât profesionale întreţin cu abilitate corupţia ca să ne poată ucide material şi moral.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Incompetenţa directorului ITM Botoşani „poate ucide””

  1. 1. cititor Says:

    si ea si Federovici au fost facatoare de cafele una la Poplauschi, daca-si mai aduce aminte cineva de el…,cealalta la Afrasinei, Dumnezeu s-o ierte. Au facut ce-au facut, inclusiv studii…, si iata-le cocotate sus de tot, Doamna din imagine s-a cam chinuit sa ajunga aici greu i-a gasit prietena Doinita ceva. ITM e o institutie grea, daca nu esti competent si impartial nu razbati ori cei pusi politic au de rambursat favorurile facute. mai cautati poate gasiti si alte lucruri interesante in biografia acestei ,,doamne?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia