Apr 16

Ionică Nechifor, inginerul zootehnist făcut doctor în ştiinţe pe bază de plagiat, că aşa este la modă în ziua de astăzi printre impostorii care au ajuns să diriguiască destine umane şi valori materiale, a reuşit să-şi atingă scopul propus. Cu ajutorul poliţiştilor corupţi, a procurorilor insensibili la hoţiile din bunurile şi valorile statului, Nechifor a reuşit performanţa de a transforma celebra Staţiune Popăuţi care a creat rasa karakul vestită în întreaga lume, într-o asociaţie de ovine pe care şi-a subordonat-o total.
De când a fost uns să conducă Staţiunea de către înalţii corupţi de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, for ştiinţific condus de înaltul corupt şi infractor cu condamnare definitivă şi alte condamnări în perspectivă, preşedintele Gheorghe SIN, Ionică Nechifor a devalizat întreg patrimoniul biologic şi material. Staţiunea nu mai are capre, oile de rasă au trecut strada în curtea lui Nechifor, recolta de pe cele peste o mie ha teren a fost bine valorificată în interes personal iar acum, Nechifor, a realizat performanţa de a cumula funcţia de manager, inginer şef, secretar ştiinţific şi cercetător pentru că ocupanţii acestor posturi au fost îndepărtaţi strategic.
Mai nou, Nechifor a angajat paznici de la o firmă de pază. Probabil să-l păzească pe el la ce mai are de şterpelit din bruma de avere rămasă încă. La Curtea de Apel Iaşi se judecă procesul fostului director al Staţiunii, inginerul Traian Atanasiu, care a căzut în capcana abil întinsă de Nechifor şi s-a ales în final cu desfacerea contractului de muncă. Se pare că Atanasiu va câştiga procesul şi-şi va relua funcţia de director. Numai că nu va mai avea ce conduce. Forţa umană a fost decimată, bunurile materiale la fel, iar efectivul de ovine rămas nu mai are valoare biologică.
Rămas stăpânul suprem al Staţiunii, cu drept de decizie asupra a tot ce mai viază prin curte, Nechifor şi-a tras şi amantă tânără, fiica unor angajaţi, soţ şi soţie, păstraţi de el pentru că-l ajută la lichidat ce-a mai rămas din averea Staţiunii, cândva mândria României în lume. Părinţii fetei au acceptat starea de fapt pentru că au şi ei partea lor de fericire materială şi financiară. Fata, cu prieten în Costeşti, şio-a abandonat amicul în favoarea lui Nechifor care o poartă cu el peste tot în lume, cică în calitate de secretară.
În momentele de tandreţe, Ionică Nechifor o dezmiardă în termeni academici de cioban ridicat la rang de doctor în ştiinţe, şoptindu-i tandru „Puţă mică şi încăpătoare”. S-a dus vestea în tot Costeştiul de galanteriile ciobăneşti ale lui Nechifor., Marieta Suşter, fostă angajată şi dată afară, povestind tărăşenia cu har şi colorat, cum numai Ion Creangă a mai făcut-o într-o celebră poveste a sa interzică la citit copiilor dar care o citesc cu zel pe Internet.
Ultima ispravă a inginerului doctor Ionică Nechifor a fost înscrierea în PSD. Era de mult în gaşca social-democraţilor, sărutând cu evlavie mâna nevestei de şofer ori de câte ori i se ivea prilejul, iar când nu-l ivea îl provoca, privind galeş şi docil, dispus să treacă de la sărutatul mânuşiţilor şi ceva mai jos numai să-i asigure protecţie. Condamnat în câteva rânduri în penal, deci cu patalama de infractor cu acte doveditoare, Ionică Nechifor a fost repede primit în PSD, lărgind hora penalilor.
Eu totuşi mai sper într-o minune dumnezeiască şi printre procurorii de la DNA Suceava să se găsească unul precum în La Piovra comisarul Corado Cattani şi să-i lege pe bandiţii care au distrus Staţiunea Popăuţi.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia