Apr 17

Am aflat abia ieri, pe surse, că la Staţiunea Popăuţi a avut loc o bătaie ca-n filme între femeile de la contabilitate. De când directorul Staţiunii a fost numit ciobanul Ionică Nechifor ajuns doctor în ştiinţe zootehnice, printre priorităţile sale s-a aflat şi îndepărtarea de la Serviciul contabilitate a angajatelor cu vechime şi care cunoşteau bine patrimoniul Staţiunii, aducând în loc contabile noi care nu s-au dovedit a fi prea cunoscătoare într’ale ştiinţelor contabile.
Şi asta pentru că criteriul de selecţie folosit de Nechifor n-a fost ştiinţa contabilă ci înfăţişarea exterioară. Afirmam în comentariul meu de ieri că Nechifor şi-a tras amantă, fiica unei familii de tehnicieni veterinari care au fost păstraţi la Staţiune pentru că se pricep la închis ochii atunci când ciobănaşul se înfruptă din patrimoniul care a mai rămas.
Dezmierdând-o „Puţă mică şi încăpătoare”, probabil o metaforă din noua sa ştiinţă de doctor în zootehnie, fata şi-a intrat repede în rolul de metresă părtaşă la puterea protectorului său. Numai că şi una din contabilele nou achiziţionate s-a vrut a fi remarcată de ciobănaşul la oi. Aşa că pentru a se face remarcată se tot foia pe la uşa şefului, lăsând contabilitatea pe seama celei nou adusă în funcţia de contabil şef.
Supărată să lucreze şi pentru şi pentru cea ce se voia remarcată de Nechifor, vineri a izbucnit scandalul, contabila şefă cerându-i zburdalnicei tinerele să se pună pe treabă. A fost suficientă o vorbă mai şucară că încăierarea s-a declanşat, cele două păruindu-se aşa cum numai femeile ştiu s-o facă.
Tot pe surse am aflat că noua contabilă şefă, după păruiala de vineri, a plecat fără a se mai întoarce. Puţinii angajaţi mai vechi care umblă fantomatic prin curtea Staţiunii sunt dispuşi să pună pariu cu oricine cunoaşte situaţia că următoarea păruială va fi între contabila cea zâmbăreaţă şi proaspăta metresă a lui Nechifor care-şi vede deja periclitat statutul de „Puţă mică şi încăpătoare”.
Dacă va avea loc şi runda a doua de păruială, voi fi, dacă nu primul, cel puţin printre primii care va fi pus la curent iar eu voi face ce fac şi acum. Doamne ajută!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia