May 03

Fostul brancardier la Spitalul Sf. Gheorghe din Botoşani, ajuns deputat PSD prin votul celor care au beneficiat de pomenile electorale şi care acum protestează pentru că li s-au majorat salariile în minus, amicul Costel Lupaşcu, că la el mă refer, a anunţat organizarea unui concurs de desen intitulat “Teatrul Mihai Eminescu văzut prin ochi de copil’
„,Bine mă canalie”, ar fi scris bădiţa Caragiale dacă ar fi trăit în epoca Dragnea, ce concurs organizezi tu pe seama unei clădiri pe care partidul tău a adus-o la stadiul de ruină? În realitate avem o este o dovadă de un tupeu ieşit din comun. De şase ani de zile clădirea teatrului stă mărturie a incompetenţei fostului primar PSD Ovidiu Portariuc şi a consilierilor municipali ai acestui partid.
Cum poţi cere tinerilor talentaţi la desen să aibă o viziune de finalitate a renovării teatrului, adică cum va arăta clădirea, când ai în faţă un monument istoric care nu poate suferi modificări de arhitectură. Dacă ar fi fost vorba de construcţia unei clădiri noi, da, ar fi fost interesant de aflat cum ar arăta în viziunea lor modernă o astfel de clădire cu destinaţie culturală.
Bietul brancardier habar nu are despre regimul imobilelor declarate monumente istorice şi cum se face conservarea acestora. Cică a organizat concursul cu prilejul zilei de 2 mai, cunoscută drept Ziua Naţională a Tineretului, scopul declarat fiind „în Anul Centenarului trebuie să ne gândim la un lucru esenţial pentru noi toţi, de aceea trebuie să respectăm și să promovăm simbolurile locale.”
Dacă în anul Centenarului loazele social-democrate care condus PSD-ul la nivel de judeţ ar fi adus fonduri ca lucrarea să fie finalizată până la 1 decembrie, atunci deputatul Lupaşcu are fi fost îndreptăţit să fi organizat un concurs pe seama teatrului, de exemplu ce piesă de teatru să fie jucată la inaugurare pentru ei, tinerii.
Cum PSD-ul continuă să blocheze continuarea lucrărilor, ca să-l compromită pe primarul Cătălin Flutur, teatrul adus la stadiul de ruină de către proasta administrare a Botoşaniului de către echipa PSD va continua să fie o ruşine pentru noi toţi.
Pentru cei din PSD va continua să fie o mândrie şi motiv de a mai organiza ceva concursuri.
Cultura botoşăneană, cândva o mândrie în plan naţional şi peste hotare, a ajuns acum la cheremul unei neveste de şofer, a unui brancardier, un tractorist, un şofer, a un interlop şi a două impostoare. Nu s-au ridicat ei la nivelul culturii judeţului, au adus cultura la nivelul lor.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia