Dec 01

Un comentariu, nevalidat, postat de un săvinean la articolul intitulat „Dumitru Politic, infractor recidivist periculos aflat sub protecţia primarului Târzioru” ne explică cum de primarul Relu Târzioru, perceput ca unul din marii baroni locali ai PSD, este reales în funcţie de fiecare dată. „nu-l mai agatati pe Relu la orice mizerie de articol. De cand el este primar, Saveniul este ca floare !” este comentariu semnat de „Pinzaru V. Saveni” ce nu pare a fi transpirat prea mult pe băncile şcolii dar care pare să facă parte din gaşca primarului, o gaşcă a cărei gândire este la căpătuire şi nu la dezvoltarea oraşului.
Este adevărat că în Săveni s-au rezolvat o serie de probleme edilitare, s-au reabilitat o serie de imobile, s-au construit săli de sport dar cu ce preţuri şi cât s-a furat din valoarea ace
stor investiţii nu suflă o vorbuliţă comentatorul. Este ştiut că toate investiţiile din Săveni au fost finanţate cu bani guvernamentali, bani care s-au furat într-o veselie pentru că sub guvernarea PSD nicio instituţie a statului n-a avut voie să verifice cum au fost cheltuiţi aceşti bani de către primarii locali.
Săvineii sunt mulţumiţi că au fost rezolvate o serie de probleme edilitare dar nivelul lor de trai s-a înrăutăţit de la un an la altul. Oraşul Săveni nu are locuri de muncă pentru că investitorii care ar fi vrut să apară în zonă au trebuit să treacă mai întâi pe la primar şi n-au acceptat să intre într-un joc periculos, riscând să-şi piardă banii investiţi şi libertatea.
Săvinenii n-au o viaţă mai bună dar primarul este într-o prosperitate continuă, o prosperitate care dă pe dinafară dacă o compari numai cu leafa sa de primar. De când primar este Relu Târzioru, oraşul Săveni nu mai are viaţă culturală dar are viaţă de noapte. O lume interlopă ce poate fi găsită la vreme de noapte adăpostită în locuri dubioase la un pokeraş a pus stăpânire pe întreaga comunitate. Nimic nu se poate face fără voinţa primarului.
Acest mod de gândire că „a furat, dar ne-a făcut şi nouă câte ceva” este unul primitiv şi păgubos pentru întreaga comunitate săvineană. Cei care gândesc aşa nu conştientizează faptul că ce s-a făcut este din banii şi munca lor, iar o parte din aceşti bani şi muncă le-a fost furată. Nu conştientizează că firimiturile ce le-au fost oferite de PSD şi cu care primarul Târzioru îi prosteşte sunt de fapt resturi din ce li s-a furat.
O mână de interlopi manipulează conştiinţa unei comunităţi pentru că în acest oraş nimeni nu mai are curajul de a rosti adevărul. Cine iese din frontul ordonat de primar este imediat pus la punct prin corecţii, inclusiv de ordin fizic.
Oraşul din care au pornit fraţii Ciucă, două celebrităţi ale ştiinţei româneşti, filozoful teolog Cristian Bădiliţă, suferă acum de o viaţă intelectuală care să-ţi ajute pe membrii comunităţii să descopere trista realitate în care au fost încarceraţi. Oraşul Săveni a ajuns un lagăr cu Relu Târzioru comandant pentru că intelectualii locului sunt şi ei „înroşiţi” ideologic iar potenţiala lor afirmare în planul public anihilată.
Locuitori ca acest „Pinzaru”, un analfabet funcţional, sunt acei membri ai comunităţii care prin propaganda lor mincinoasă ţin comunitatea în întuneric. Unei întregi comunităţi i s-a furat demnitatea de către o gaşcă de sconcşi, rezultat al unei guvernări pesediste care a distrus valorile tradiţionale ale poporului român şi le-a înlocuit cu minciuna, ipocrizia, demagogia şi analfabetismul funcţional ridicat la rang ministerial.

 

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia