Dec 04

Alianţa politică PSD – ALDE continuă cu şmecheriile politice pe banii românilor şi sub guvernarea liberală. Ambele partide aflate în dizgraţia românilor conştienţi de dezastrul produs de guvernele PSD – ALDE, aceste două partide nocive politicii româneşti vor să-şi refacă imaginea publică prin a cumpăra politicile redacţionale ale mijloacelor mass-media oferind mită jurnaliştilor.
O ştire apărută în media naţională se referă la scutirea de impozit pe venit pentru jurnalişti. E un proiect care a trecut de comisiile din Camera Deputaţilor, iar acum are drum liber spre Plen. Astfel, jurnaliştii ar putea intra în aceeaşi categorie cu angajaţii din IT şi construcţii. În 2016, gruparea mafiotă condusă de PSD deţinătoare a majorităţii în Parlament, împotriva voinţei Guvernului Cioloş, a votat o lege pentru ca jurnaliştii să beneficieze de o pensie specială în cuantum de 50% din pensia de drept cuvenită pentru munca prestată şi vechimea acumulată.
Rezultatul? Alegerile parlamentare din toamna anului 2016, bucurându-se din plin de o imagine favorabilă în presă, PSD-ul aliat cu ALDE a obţinut o majoritate zdrobitoare în Parlament, majoritate care funcţionează şi în prezent.
Iată că, intraţi în dizgraţia electoratului, aflaţi în cădere liberă în sondaje, PSD-ul ajuns la 21% iar ALDE cu numai 3%, parlamentarii acestor partide au găsit de cuviinţă că o mită oferită jurnaliştilor le-ar putea reface imaginea. Iar găselniţa, asemănătoare celei din 2016, este o reducere a impozitului pe venit pentru jurnalişti.
Mita oferită este atât de evidentă încât asociaţiile profesionale ale jurnaliştilor ar trebuie să aibă o reacţie de respingere foarte dură. Şi aşa românii nu mai au încredere în presă, dar a accepta această mită ar accentua dispreţul manifestat de români la adresa tuturor jurnaliştilor, inclusiv la adresa celor oneşti.
Mita oferită este şi un dispreţ la adresa celor care muncesc cinstit în zecile de mii de întreprinderi private, mă refer la cele peste 3 milioane de români care muncesc în sistemul privat şi care nu beneficiază de pensii speciale şi nici de alte facilităţi precum cei din sistemul bugetar. Acceptând această mită oferită de două partide ticăloase, jurnaliştii ar deveni părtaşi la toată mizeria politică oferită românilor de guvernările ALDE – PSD. descalificându-se profesional, etic şi moral.
Mita oferită mde PSD – ALDE de a scuti de impozitare veniturile jurnaliştilor i-ar situa pe jurnalişti deasupra legii, ar duce la o scădere a veniturilor la bugetul statului şi, drept consecinţă, la o împovărare fiscală a celor care muncesc în sistemul privat.
Motivaţia iniţiatorilor legii este că presa trece printr-o criză de realizare a veniturilor, motiv pentru care jurnaliştii sunt prost plătiţi. Ciudată motivaţie, de vreme ce mereu PSD – ALDE s-a lăudat cu creşterea economică, cu prosperitatea oferită românilor şi creşterea calităţii vieţii. Se contrazic singuri, dar realitatea este că o criză financiară se face tot mai simţită în toate domeniile, nu numai în presă.
Dacă aceşti ipocriţi parlamentari ar dori cu adevărat să ajute presa, ar putea-o face lesne prin a crea facilităţi fiscale agenţilor economici dornici să-şi facă publicitate. Faptul că agenţii economici au pierdut o parte din facilităţile pe care le aveau la cheltuielile făcute cu publicitatea a redus drastic veniturile patronilor din presă care au fost nevoiţi să ofere salarii tor mai mici. Revigorarea publicităţii ar duce la o creştere a salariilor şi totul ar fi un mod cinstit şi echitabil faţă de toţi cei care muncesc. Ar mai fi acordarea de subvenţii la preţul publicaţiilor. Presa tipărită a dispărut din cauza costurilor ridicate. Subvenţionarea costului ar duce iarăşi la creşterea salariilor pe cale cinstită şi nu prin mită cu titlu de pomană electorală.
Nu a facilita accesul românilor săraci la mijloacele mde informare în masă vor aceşti parlamentari, pentru că n-ar fi în interesul lor. Cumpărarea jurnaliştilor prin pomeni electorale este o cale directă şi eficientă, s-a dovedit cu pensiile speciale, în a câştiga imagine publică. Iar alianţa politică nefastă românilor PSD – ALDE s-a dovedit pricepută în a oferi mită cui trebuie ca să-şi apere sau să-şi cumpere imaginea.
Cu gogoşi şi minciunele,
Ai ajuns baron, mişele !

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia