Jan 23

Când am publicat pe site-ul Jurnalului de Botoşani articolul intitulat „Ce preţ s-a pus pe capul lui Mărăndel, şeful BIPI din IJP Botoşani” nu mi-a trecut prin cap cât interes va stârni şi că prin publicarea lui am intrat cu bocancul peste un serviciu secret care monitoriza de mai mult timp activitatea fostului comisar şef Dumitru Aioanei din motive pentru care nu am cum să le public încă. Eu am considerat articolul publicat „un ciot”, ştiind din experienţă că puţinele, săracele mele informaţii publicate vor fi completate pe căi nepublice de către persoane cunoscătoare a evenimentului la care am făcut referire.
Numai că de această dată m-am trezit că inclusiv liderul de sindicat Dumitru Coarnă, care conduce Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual s-a ,arătat interesat de articol şi chiar l-a p+reluat şi postat pe pagina oficială de pe Facebook a sindicatului pe care-l conduce.
Fac precizarea că n-am avut şi nu am ştiinţă despre anumite acţiuni informative ale celor din Serviciul de Informare şi Protecţie Internă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani cu privire la persoana lui Dumitru Aioanei. De altfel, celor din serviciile secrete le este interzis prin lege dialogul cu presa sau să dea publicităţii informaţiile solicitate pentru că aceste informaţii nu sunt publice, ele ajunând pe biroul persoanelor autorizate să le cunoască şi eventual să ia o decizie.
În ce priveşte schimbarea şefului Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, colonelul Cristian Mărculescu cu Răzvan Măgură adus de la Direcţia de Operaţiuni Speciale, decizie luată marţi, 21 ianuarie a.c., nu cred că are legătură cu cele întâmplate la Botoşani cum s-a încercat a se speculat în mediul politic liberal de la Botoşani, eu publicând articolul luni, 20 ianuarie a.c..
Este adevărat că Sorin Mărăndel, şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă din IJP Botoşani este subordonat şefului DIPI din MAI şi Răzvan Măgură este noul său dar, din informaţiile mele operaţiunea de monitorizare a activităţii lui Dumitru Aioanei se derulează încă de când era în activitate şi continuă şi după pensionar]e pentru că, aşa cum am arătat prin cele scrise, cei de la DIPI i-au retras dreptul de a mai avea acces la documente clasificate iar Aioanei şi-a pierdut dreptul de a mai fi şef, fiind nevoit să se pensionez]e .De aici şi ura viscerală a lui Aioanei asupra lui Sorin Mărăndel, şeful SIPI din IJP Botoşani. Pe a cărui cap s-a pus un preţ.
Ca o dovadă a celor consumate la Pensiunea Boema consemnate în „ciotul” de articol a venit şi dreptul la replică a patronului de la Tehnic Asist, Mirel Vlas. Specialiştii în analiza informaţiilor, din IJP Botoşani şi MAI au ajuns la concluzia că dreptul la replică nu contrazice cele scrise de către mine ci doar încearcă să-l delimiteze pe patron de eventualele discuţii care se poartă în restaurantul pensiunii, prezenţa sa în local urmând a fi considerată ca fiind în calitate de patron, de gazdă ospitalieră şi nu de participant la anumite aranjament de ordin politic sau de altă natură.
Pot anticipa că în curând vor apărea în spaţiul public informaţii surpriză despre Dumitru Aioanei din perioada când acesta se afla la conducerea Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din IJP Botoşani.
Fostului turnător DNA Suceava al actelor la de corupţie întreprinse de Raluca Stâncescu pe când aceasta deţinea funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi a comisarului şef Cristian Cucoreanu, fost şef al IJP Botoşani, începe să i se facă cunoscută adevărata sa faţă.
Dacă privim lucrurile în această cheie, avem şi explicaţia prieteniei politice dintre acesta şi infractorul Florin Ţurcanu, ajuns şeful ALDE Botoşani şi care se laudă că în realitate el conduce Prefectura Botoşani şi nu cazonul Alexandru Colbu pe care tot el l-a făcut prefect.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia